Intel, 2010'da satın aldığı McAfee için bağımsız bir şirket kuruyor

Intel, 2010'da satın aldığı McAfee için bağımsız bir şirket kuruyor

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, güvenlik yazılımları şirketi McAfee‘yi 2010 yılında 7,68 milyar dolar nakitle satın almıştı. Bugün gelen habere göre Intel, McAfee'yi ayrı bir şirket olarak yeniden konumlandıracak.

Hatırlatmak gerekirse Intel, satın alma sonrasında McAfee'yi tam anlamıyla kendi bünyesine katacağını açıklamış ve Intel çatısı altına almıştı. Bu açıklamanın üzerinden tam 6 yıl geçti ve Intel, McAfee siber güvenlik birimini 4,2 milyar dolarlık bir değerlemeyle kendinden ayıracağını duyurdu.

Özel sermaye şirketi TPG ile birlikte çalışan Intel, yeni şirketin yüzde 49'una sahip olacak. TPG'den 3,1 milyar dolar nakit alacak olan Intel, TPG'nin şirkete 1,1 milyar dolarlık ek bir ödeme yapacağını da paylaşıyor.

McAfee'nin CEO'su Chris Young olacak

Yeni şirket McAfee adıyla yoluna devam edecek ve CEO koltuğuna Intel Güvenlik Birimi Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Young oturacak.

Young, McAfee'nin hem TPG ortaklığıyla hem de Intel'den ayrı olarak konumlandırılmasıyla daha güçlü bir pozisyona geleceğini düşünüyor ve hatta siber güvenlik endüstrisinin gördüğü en iyi sağlayıcı olacağını dile getiriyor. Ancak 1990'larda şirketteki hisselerini satan McAfee'nin kurucusu John McAfee dahil olmak üzere Intel'in McAfee'yi satın almış olmasına olumsuz bir perspektiften yaklaşanlar da var.

Paylaşılan rakamlara göre Intel Security Group 2016'nın ilk yarısında gelirlerini yüzde 11 artarak 1,1 milyar dolara ulaşmış. Dünyanın en büyük 2 bin şirketinin 2/3'si de Intel'den bu alanda hizmet alıyor.

Intel'in McAfee satışı 2011 yılında tamamlanmıştı ve bu yeni anlaşmanın önümüzdeki yılın 2. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse antivirüs yazılımı uzmanı Avast, Temmuz ayında rakibi AVG’yi 1.3 milyar dolara satın aldığını duyrumuş ve bu dikeyde dengeleri değiştirebilecek bir adım atmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.