Google, modüler akıllı telefonu Project Ara'yı askıya aldı

Google, modüler akıllı telefonu Project Ara'yı askıya aldı

Hikayesi 2013 yılına kadar geriye giden modülen akıllı telefon projesi Project Ara'da sona gelinmiş gibi. Reuters'in haberine göre Google projeyi askıya aldı ancak başka bir üreticiye lisanslama opsiyonu hala masada.

Motorola'yı satın aldıktan sonra Google'ın eline geçen Project Ara, değiştirilebilir parçalara sahip yeni bir akıllı telefon kavramını hayatımıza sokmak niyetindeydi. Söz konusu proje cihazların uzun süre kullanımını ve elektronik çöpleri azaltmayı hedeflemenin yanında kullanıcıların isteklerine tam uyumlu bir akıllı telefon inşa etmeyi de mümkün hale getiriyordu.

Reuters'ın konuya yakın iki kaynaktan aldığı bilgilere göre Google artık Project Ara'yı ilerletmeyecek. Ancak diğer üreticilere lisanslama yoluyla projenin devamının gelmesini sağlayabilir. Tabi Google'dan henüz resmi bir açıklama yok. Ancak Motorola'yı 2014'te Lenovo'ya satan Google, Project Ara'yı bu son baharda geliştiricilere, gelecek yıl ise son kullanıcılara açılmayı planlıyordu. Şirketten uzun süredir bir güncelleme gelmiş değil ve bu durum işlerin yolunda gitmediğini düşündürüyor.

İleri Teknoloji ve Projeler grubu içine alan Google'ın bir yandan da yeni akıllı telefon markası üzerinde çalıştığı düşünülürse şirketin Project Ara'yı askıya alması stratejik bir hamle de olabilir. Tabi Bob O’Donnell (TECHnalysis Research) gibi projenin etkileyici ancak hayata geçirilmesinin zor olduğunu söyleyen analistler de yok değil.

Project Ara gerçekten yeni bir cihaz ırkı oluşturabilecek bir proje(ydi) ve şimdi olmasa da gelecekte hayata geçirilmesi mümkün olabilir. Tabi o tarihte yeni nesil cihazlar ve deri altı çiplerle işimizi hallediyor değilsek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.