Red Bull Air Race uçuş simülasyonunun PC versiyonunu piyasaya çıkardı

Red Bull Air Race uçuş simülasyonunun PC versiyonunu piyasaya çıkardı

Enerji içeceği Red Bull'un pek çok ekstrem spor dalında görebilmek mümkün fakat sanıyoruz dünya genelinde en ilgi çeken şovlarından birisi de Red Bull Air Race. Bu hava yarışında uçaklar birbirleriyle birbirinden zor parkurlarda göklerdeki mücadelesini sürdürüyor. Bu yarışların sadık bir izleyici kitlesi var; hem uçakları hem de hızı seven kullanıcılar yarışlara büyük ilgi duyuyor. Bildiğiniz üzere Red Bull Air Race daha önce iOS ve Android platformları için piyasaya çıkmış ve büyük başarı elde etmişti. Red Bull, asıl işi olmamasına rağmen oyunlardaki oyun içi satın almalar sayesinde büyük maddi kazanımlar elde ettiği de elbette tahminlerimiz arasında.

Red Bull oyun deneyimini şimdi de PC platformuna taşımaya karar vermiş ve bunu yaparken sanal gerçekliği de unutmamış. Böylece Red Bull Air Race, Oculus ile uyumlu çalışabiliyor, bunun yanı sıra grafikler de elbette mobil platformlara kıyasla çok daha iyi. Bir diğer önemli özellik ise oyunun sanal gerçeklik gözlüğü desteği olmuş. Böylece kullanıcılar bu oyunu oynarken uçuş deneyimini iliklerinde hissedebilecek.

Oyunu yeni lanse eden ve tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunan Red Bull'un gelir modeli ise oyun içindeki satın almalar üzerine kurulu. Kullanıcılar oyun içinde yeni uçaklar alabilmek ve uçaklarını geliştirmek için dilerlerse para harcayabiliyorlar. Almanya'da düzenlenen Gamescom fuarında bir de stand açan Red Bull Air Race, sanal gerçeklik gözlüğü Oculus ve uçağı yönetebileceğiniz kumanda sistemleriyle kurduğu simülatörlerde pek çok kullanıcıya bu deneyimi yaşattı. Red Bull tarafından paylaşılan verilere göre saat başı 500 kişi bu simülatörleri belli bir süreliğine test etti ve uçuş deneyimi yaşadı. Düzenleyeceği turnuvalarla yaygınlığını artırmak ve oyunu içi rekabeti geliştirmek isteyen Red Bull Air Race'in yayınlanan bir videosunu hemen aşağıdan izleyebilir, oyunu Red Bull Air Race'in resmi web adresinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.