Facebook kendi masaüstü oyun platformunu Unity ile geliştiriyor

Facebook kendi masaüstü oyun platformunu Unity ile geliştiriyor

facebook-gamesFacebook son zamanlarda testlerine başladığı söylenen kendi masaüstü oyun platformunu kurmaya hazırlandığını doğruladı. Kullanıcıların PC'lerine indirerek kurabilecekleri Facebook'un oyun platformu, kullanıcıların oyunlarını masaüstü bilgisayarlar üzerinden de sürdürebilmesini sağlayacak.

Masaüstü oyun platformları alanında Steam, Uplay ve Origin gibi güçlü rakipleri de olacak olan Facebook'un öncelikli amacı ise elbette hali hazırda Facebook'da web ya da mobil üzerinden oynanan oyunları bu uygulamayla masaüstüne taşımak olacak. Ancak gelecekte daha güçlü oyunların platforma eklenmesi ve Facebook'un oyun konusunda daha çok ağırlık vermesi de ihtimaller arasında.

Facebook, oyun geliştiricilerine yaptığı çağrıda 31 Ağustos'a kadar başvuru sürecini doldurdu. Unity 5.4 geliştirilen araçla birlikte, oyun geliştiricileri oyunlarını Facebook'un oyun platformuna sokabilmek için başvuru talebinde bulunacak. Yakın gelecekte her birimizin bilgisayarına kuracağını düşündüğümüz Facebook'un oyun platformunun beta sürümünün sızdırılan bir videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=ojDZRWsR96I

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.