Xiaomi, Mi VR Play ile sanal gerçeklik başlıklarında yeni bir dönem açmaya hazırlanıyor

Xiaomi, Mi VR Play ile sanal gerçeklik başlıklarında yeni bir dönem açmaya hazırlanıyor

Çin'in yükselen akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, ürün yelpazesine yeni bir çeşit daha ekledi. Mi VR Play, sanal gerçeklik gözlükleri pazarındaki yerini alıyor.

Oculus Rift, HTC Vive ve Gear VR gibi belli bir yol katetmiş başlıkların olduğu pazarda Xiaomi yine kendine has tarzıyla giriş yapıyor. Giriş seviye bir sanal gerçeklik başlığı olarak tanıtılan Mi VR Play'in fiyatı henüz belli değil ancak uygun bir fiyatla piyasaya çıkacağı kesin. Zira yetkin bir sanal gerçeklik başlığı olmaktan ziyade Google Cardboard'un biraz daha gelişmiş hali olarak tanımlanabilir.

Mi VR Play donanım açıdan çok ileri olmasa da Xiaomi, Mi VR uygulamasıyla içerik tarafında çalışmayı ihmal etmemiş. Çin'in Youtube'u YouKu vb. önemli içerik ortaklarıyla çalışan Xiaomi'nin video içerik işine 1 milyar dolar gibi ciddi bir kaynak ayıracağı da gelen bilgiler arasında.

https://twitter.com/hbarra/status/761151725495476225

Mi VR Play'in bir diğer farklı yönü ise farklı tasarım seçenekleriyle gelecek olması. Alışılmış siyah tasarımın dışına çıkacak olan Xiaomi, 4,7 - 5,7 inç arasındaki ekran genişliklerine sahip akıllı telefonlarla kullanılabilecek.

Şimdilik belli sayıdaki test kullanıcısına gönderilecek olan Xiaomi, 8 saat içinde 1 milyon kullanıcının kaydını almış ama alınan bilgilere göre sadece on binlerce kişiye Mi VR Play gönderilecek. Bu kişiler de sadece 1 RMB yani Türk lirasıyla 45 kuruş ödeyecek.

Şimdiye dek aksiyon kamerasından akıllı bilekliğe kadar farklı ürünler üretecen Xiaomi, geçen hafta da 550-750 dolar fiyat bandındaki 'Macbook rakibi' bir dizüstü bilgisayar tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.