Robotik eldiven, işte fiziksel güç kullanımını azaltıyor

Robotik eldiven, işte fiziksel güç kullanımını azaltıyor

Teknoloji her ne kadar çok ileri seviyeye gelmiş olsa da insanların fiziksel güçlerini çok fazla ileriye taşıyamadığı (en azından şimdilik) bir gerçek. Bu nedenle ağır işlerde çalışan kişiler, fiziksel güçlerini sonuna kadar kullanmak zorunda kalıyorlar.

Tam olarak yukarıdaki nedenle olmasa da General Motors ve NASA ortak bir çalışma yaparak robotik bir eldiven geliştirdi. Bu eldiven, özellikle yoğun güç kullanımı gerektiren ve birbirini tekrar eden işlerde daha az yorulmanızı sağlıyor.

Bu robotik eldivenin içerisinde sistemi hareket ettirmeye yarayan ve birbiriyle bağlantılı motorlar bulunuyor. Bu motorlar eldiven içerisinde bulunan yapay tendonları kontrol etmekten sorumlu. Yapay tendonlar sayesinde bu eldiven bir insan eli gibi görev yapabiliyor ve tabi ki bir insanın fiziksel gücünden çok daha fazlasına sahip. Filmlerde gördüğümüz tek eliyle devasa ağırlıkları fırlatan insanlar yakınca çevremizde dolaşmaya başlayabilir.

Kemerinize monte edilen bataryası sayesinde eldiveni 8 saat kesintisiz kullanabiliyorsunuz.

Bu sistemin eldivene verdiği ekstra enerji, herhangi bir nesneyi daha uzun süreli olarak kavramanıza yardımcı oluyor. Eldiven içerisinde bulunan sensörler ve mikro denetleyiciler eldivene ayarlanabilir yakalama kabiliyeti sağlıyor. Bu sayede tekrar eden işlerde çok daha az enerji harcayarak daha uzun süreli iş yapılabiliyor.

Robotik eldiven, protez dünyası ve özellikle fiziksel gücünü yeniden kazanabilmek için rehabilitasyon gören hastalarda yeni bir dönemim kapısını aralıyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.