Line, yılın en büyük halka arzına hazırlanıyor, değeri 6 milyar doları aşabilir

Line, yılın en büyük halka arzına hazırlanıyor, değeri 6 milyar doları aşabilir

Koreli Naver'in sahibi olduğu popüler mesajlaşma uygulaması Line, bu yılın en büyük halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Hedef halka arzdan 1,14 milyar dolar toplamak.

Japonya merkezli bir büyüme gösteren Line, daha önce de aktardığımız üzere Tokyo ve New York borsalarında çifte halka arz gerçekleştireceğini açıklamıştı. Line, 14 Temmuz‘da Perşembe günü New York Borsası’nda, 22 milyon hissesini, 15 Temmuz Cuma günü ise Tokyo Borsası’nda 13 milyon hissesini halka arz edecek.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma oylaması nedeniyle Temmuz ayına ertelenen IPO, gördüğü yatırımcı ilgisiyle dikkat çekiyor. Daha önce hiss başına 2.800 ¥ fiyat belirleyen Line, bu fiyatı 3.300 ¥ seviyesine çekmiş ve bu rakamlara göre 1,14 milyar dolar toplama potansiyeline sahip.

Eğer işler yolunda giderse 5,25 milyon ek Line hissesinin de halka arza edilebileceği belirtiliyor.

Değerleme 6 milyar doların üzerine çıkabilir

Haziran ayındaki haberimizde 1 milyar dolar toplama hedefindeki Line'in 5,5 milyar dolar değerlemeyi bulabileceğini paylaşmıştık. 1,14 milyar dolar hedefinin ise değerlemeyi 6 milyar doların üzerine çıkaracağını söyleyebiliriz.

Line'ın 2/3'si Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya'da olmak üzere 218 milyon aktif kullanıcısı olduğu biliniyor. Halka arz sonrası yeni pazarlarda güçlenmek isteyen Line, geçen yıl 1 milyar dolar gelir elde etmişti. Ancak halen kârlılığı yakalamış değil.

Gelirlerinin yüzde 60'ından fazlası oyunlardan geliyor ve sadece çıkartma satışından 2015 yılında 270 milyon dolar yani 800 milyon TL kazanmıştı. Line kendi maskotlarından da geçen yıl 2 milyar yen, yani yaklaşık 55 milyon TL kazanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.