BTK'dan sosyal medyada paylaşım yapanlara "teröre hizmet" uyarısı

BTK'dan sosyal medyada paylaşım yapanlara

Dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında başta Twitter ve Facebook olmak üzere, sosyal ağlarda paylaşımda bulunan kişilerin dikkatli davranması konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bir açıklama yayımlandı.

sosyal medya

Olay sonrasında Bakırköy 3.Sulh Ceza Hakimliği'nin getirdiği yayın yasağının hatırlatıldığı açıklamada, kullanıcıların paylaşımlarında hukuka aykırılık bulunduğu durumda, "teröre hizmet" suçundan soruşturma açılacağı bilgisine yer verildi. BTK'nın konuyla ilgili resmi açıklaması şöyle:

28/06/2016 günü düzenlenen, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan ve ülkemizin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntüler paylaşılmaktadır.

Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiği değerlendirilmektedir.

Bu itibarla, internette ve özellikle sosyal medyada yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi beklenmektedir.

Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır.

Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.