24 yaşındaki Snoopeh, Facebook'un eSpor dikeyindeki silahı olacak

24 yaşındaki Snoopeh, Facebook'un eSpor dikeyindeki silahı olacak

Amazon Twitch'i satın alarak önemli bir avantaj elde etti ama bu durum diğer şirketlerin bu alandan elini çektiği anlamına gelmiyor. Facebook, eSpor alanında popüler isimlerden biri olan Stephen Ellis, nam-ı diğer Snoopeh ile önemli bir atılım yapmaya hazırlanıyor.

Facebook'a katıldığını Mayıs ayında Twitter'dan paylaşan Stephen Ellis, Linkedin profiline göre "Strategic Partnerships Manager" olarak görev yapıyor ama Techcrunch'ın edindiği bilgiler Ellis'in pozisyonu hakkında daha net bilgiler veriyor.

Söz konusu bilgiler göre 24 yaşındaki Ellis, Facebook'ta eSports odaklı stratejik işbirlikleriyle ilgileniyor. Yani en iyi oyun geliştiricilerini ve oyuncularını işe almak, onların akışlarını Facebook'a taşımak Ellis'in kontrolünde.

Facebook'tan alınan resmi açıklama da Facebook'un eSpor alanında oyun topluluklarını destekleyeceğini doğruluyor.

Twitch'in 2015 performansı vs. Facebook'un hedefitwitch esports

Twitch'te geçen yıl oyun izlenerek geçirilen sürenin 459 bin yıl* olduğu düşünülürse Facebook'un bu dikeyden 'el çekmesi' pek de olası değil. Son dönemde canlı yayın özelliğini devreye alan sosyal ağ devinin, geçen hafta Blizzard ile büyük bir işbirliği imzalaması da bu alanda nasıl bir yol izleyeceği hakkında fikir veriyor. Hiç şüphe yok ki Facebook da kendi platformunda oyun severleri ekrana bağlamak istiyor.

2018’de 1.9 milyar dolar olması beklenen eSpor pazarının yüzde 78’inin reklam ve sponsorluklardan oluştuğu düşünülürse; Facebook'un reklam tarafında ne kadar büyük bir potansiyele göz kırptığı pekala anlaşılabilir.

Facebook önümüzdeki dönemde ağzından ne büyüklükte bir bakla çıkaracağını beklemeye devam ediyoruz.

*Bkz: Twitch'in 2015 yılı raporu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.