Katy Perry'nin 90 milyon takipçili Twitter hesabı hack'lendi

Katy Perry'nin 90 milyon takipçili Twitter hesabı hack'lendi

Dünyaca ünlü Amerikalı pop yıldızı Katty Parry'nin 90 milyona yakın takipçisinin bulunduğu Twitter hesabı, bir hacker tarafından kısa süre önce ele geçirildi. Hacker'ın gönderdiği şüpheli tweet'ler üzerine anlaşılan durum kısa süre içinde düzeltildi, hesap geri alındı ve hacker tarafından yollanan tweet'ler silindi.

Katy Perry, 89 milyon takipçiyle Twitter'da en yüksek sayıda takipçiye sahip kişi ünvanına sahip. İkinci sırada 82,2 milyon takipçiyle Justin Bieber, üçüncü sırada ise 77,8 milyon takipçiyle Taylor Swift yer alıyor.

Bir kısmı anlaşılmayan ve kaba ifadelerin yer aldığı tweet'lerin gönderildiği bu hack olayını gerçekleştiren kişinin, Romanya merkezli bir Twitter kullanıcısı olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu kişinin hesabı hangi yöntemle ele geçirdiği ise belirsizliğini koruyor.

Twitter güvenliğiniz için ayarları doğru yapın

Twitter'da sıklıkla yaşanan hesap ele geçirilme olayına karşı şirket yönetimi, kullanıcıları tüm güvenlik araçlarını kullanmak konusunda uyarıyor. Her ne kadar kullanımı biraz zahmetli olsa da, her yeni üye girişinde telefona gelecek kodla doğrulama yapma yöntemi, güvenliği artırıyor. Güvenlik ve Gizlilik ayarlarından bu yöntemi akif hale getirmek, Twitter hesabının ele geçirilmesinin önemli ölçüde önüne geçiyor.

Katy Parry tweet

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.