Intel, sürücüsüz otomobil cephesinde güçlenmek için Itseez'i satın aldı

Intel, sürücüsüz otomobil cephesinde güçlenmek için Itseez'i satın aldı

Dev teknoloji şirketlerinin tamamı sürücüsüz otomobil dikeyine bir şekilde dokunmak istiyor. Bu devlerden biri de hiç şüphesiz Intel ve henüz satın aldığı Itseez adlı girişimle bu dikeydeki hedeflerini ele veriyor.

San Francisco'da kurulan Itseez, sürücüsüz otomobiller için navigasyon sistemi geliştiren bir girişim. Makine öğrenmesi temelli teknolojiler geliştiren Itseez, sürücüler için çeşitli asistan sistemleri geliştiriyor. Yayaların ve trafik ışıklarının tanınması ile potansiyel kazalara karşı erken uyarı sistemi Itseez'in üzerinde çalıştığı teknolojilerden bazıları.

Intel'de nesnelerin internetine odaklanan Internet of Things Group adlı bir birim var ve bu birimin Kıdemli Başkan Yardımcısı Doug Davis, Itseez'i Intel'in yol haritasında niteliğinde bir girişim olduğunu söylüyor. Zira Itseez, sadece sürücüsüz (otonom) araçlar konusunda derin öğrenme temelli uygulamalar geliştirmiyor. 11 yıllık bir şirket olan Itseez, robotikten gözetime, akıllı telefonlardan spor analitiğine uzanan geniş bir alanda çeşitli algoritmalar geliştiriyor.

Intel'in dönüşümü

Intel, satın alma konusunda mali bir detay paylaşmıyor ama Silikon Vadisi devinin satın almalara belli bir bütçe ayırdığını söylemem mümkün. Zira bir ay önce de Yogitech adlı nesnelerin interneti alanında bir girişim satın almıştı. Sürücüsüz araçlarda yonga setlerinin daha iyi çalışmasını sağlayan Yogitech, İtalya merkezli bir girişimdi ve Intel'in küresel bir tarama yaptığını göstermişti. Intel, Şubat 2015'te de akıllı nesneler için yonga geliştiren Lantiq'i satın almıştı.

Geçen ay vizyonunu bilgisayar yongalarından bulut bilişim, nesnelerin interneti alanına ve bu dikeylerdeki cihazlardan veri analizi yapmaya çevirdiğini açıklayan Intel, 12 bin kişiyi işten çıkaracağını (toplam iş gücünün yüzde 11'i) söyleyerek sert bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini göstermişti.

Görünen o ki Silikon Vadisi'nin kadim şirketi, geçmişten gelen gücünü kaybetmek istemiyor ve bunun için seri satın almalar yapmaktan ve kendi evlatlarını kurban etmekten çekinmiyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.