Türkiye'de aylık 25 milyon tekil ziyaretçisi olan YouTube, en büyük ikinci arama motoru

Türkiye'de aylık 25 milyon tekil ziyaretçisi olan YouTube, en büyük ikinci arama motoru

Facebook video hızlı büyümeye devam ediyor olabilir ancak YouTube daha uzun videolar ve fenomenler için hala ilk adres. Dünya genelinde bir milyardan fazla kullanıcısı olan YouTube'un Türkiye'deki izlenme sayılarına ilişkin verileri ise Webrazzi Dijital'16'nın konuğu olan Mediakraft Türkiye Yönetici Ortağı Ersan Özer paylaştı.

Bu verilere göre YouTube'un Türkiye'de aylık 25 milyon tekil ziyaretçisi var. YouTube Türkiye'de video izlenme sayısını son bir yılda yüzde 70 oranında arttırarak, aylık 6 milyar izlenme sayısına ulaştı. Türkiye'nin en büyük video sitesi olan YouTube ile bir diğer ilginç veri Türkiye'nin Google'dan sonra en çok kullanılan arama motoru olması.

Türkiye'de bağımsız video prodüksiyonu denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ersan Özer, Mediakraft ile YouTube'daki ağırlığını da koruyor. Bugün aralarında 2 milyon aboneyle Türkiye'nin en büyük YouTube kanallarından biri olan Oha Diyorum, YapYap, Oyun Delisi, Afacan TV ve Bonbon TV olduğu beş kanalıyla Mediakraft son 30 günde 240 milyon izlenmeye ulaşmış. Ersan Özer bu sayının 222 milyonunun kendi kanallarından geldiğini paylaştı.

Mediakraft'in ve haliyle bir YouTube kanalının Türkiye'deki başarısına dair ipuçları da veren Özer, kanalların, kadınlar, çocuklara özel içeriklerle öncelikle aileleri hedeflediğini belirtti. Mediakraft'ın erkenden büyük bir boşluğu doldurmasının bir avantaj olduğunu söyleyen Özer, her gün aynı saatte belirli sayıda videoyu ana kanallarında izleyicilerle paylaştıklarını da ekledi.

Bir YouTube video sayfasındaki reklam gelirlerinin yüzde 55'ini aldıklarını söyleyen Özer'e göre video barındırma maliyetleri düşünüldüğünde bu, adil bir oran. Mediakraft'ın beş kanalından elde ettiği gelirlerle karlılık noktasına ulaştığını söyleyen Özer, Ülker'den Turkcell'e, Hasbro'dan Toyota'ya farklı markalarla sponsorlu içerikler için çalıştıklarını da söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.