Skysens: Kablosuz iletişim alanında bir donanım ve hizmet girişimi

Skysens: Kablosuz iletişim alanında bir donanım ve hizmet girişimi

Nesnelerin İnterneti alanında yaygınlığı gün geçtikçe artan düşük enerjili geniş ağ teknolojisi LPWA ('Low Power Wide Area') temelli bir girişim olan Skysens, 'kablosuz iletişim için bir donanım ve hizmet girişimi' olarak tarif edilebilir.

IoT pazarında yüksek veri yoğunluğu içermeyen uygulamaları (sensörler, uzaktan algılama sistemleri, sayaçlar, akıllı şehir ve akıllı ev teknolojileri gibi) hedef alan Skysens; halihazırdaki çözümlerin GSM bazlı ya da düşük mesafeli olmalarından yola çıkarak hem maliyet hem de kullanım kolaylığı olarak bu alanda daha makul çözümlerin ortaya çıkabileceğine inanan girişimciler tarafından hayata geçmiş bir fikir.

IoT pazarının dinamikleri gereği net bir fiyatlandırması bulunmayan girişim; kullanıcılarını ya sadece sattığı donanım ya da donanımın da içinde bulunduğu anahtar teslim projelere göre ücretlendiriyor. IoT alanında tecrübe sahibi olan İzmir merkezli Emronic firması bünyesinde 2015 yılı başında doğan bir girişim olan Skysens; şu an için 5 kişilik bir ekibe sahip ve proje dönemlerinden bu sayı 10'a kadar çıkabiliyor.

skysense-gorsel

'2 adet AA kalem pille 15 yıl boyunca çalışabilen, yüksek veri yoğunluğu içermeyen uç birimleri/sensörleri, 15 km menzilden, çok düşük bütçelerle internete bağlayabilme' iddiasında olan Skysens; ağırlıklı olarak bölgesel takip sistemleri, akıllı şehircilik uygulamaları, enerji ölçümü ve kontrolü,akıllı tarım uygulamaları ve su sistemleri ölçümü ile kontrolü gibi alanlarda kullanılıyor.

Bugüne kadarki müşterileri çoğunlukla Türkiye'de faaliyet gösteren kurumsal firmalar olan Skysens yetkilileri, yakın zamanda EMEA bölgesinde de çeşitli projelere imza atabileceklerini belirtiyor. Ayrıca Skysens yetkilileri yalnızca kurumsal şirketlere değil, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere girişimcilik ekosistemi içerisinde de çeşitli projelere imza attıklarını not düşüyor.

Endüstri 4.0 devriminde yer almak

Girişimcilerle konuştuğumuzda Skysens olarak kendilerini en çok heyecanlandıran hedeflerinin ise 'IoT cihazlarının internete ücretsiz olarak erişebilmesine yardımcı olarak Endüstri 4.0 devriminde yer almak' olduğunu öğrendik. Diğer yandan Skysens'in kısa bir süre içinde Maslak/İstanbul ve Ege Üniversitesi Kampüsü civarlarına günde 150-200 byte veri yollayan sensörler yerleştireceğini, sonrasında da üniversite öğrencileri ve internet girişimlerinin bu sensörler yardımıyla Skysens altyapısını kullanmasına yardımcı olacağını da ekleyelim.

GSM, Wi-Fi, bluetooth ve diğer radyo frekansı temelli teknolojilere uzun ömürlü ve ucuz bir alternatifler üreten bir girişim olan Skysens'i takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.