Viv: Siri'nin yaratıcısından entegrasyona açık yeni sesli asistan

Viv: Siri'nin yaratıcısından entegrasyona açık yeni sesli asistan

TechCrunch Disrupt New York'un ilk gününün en dikkat çeken sunumlarından bir tanesini Siri'nini yaratıcısı olan Dag Kittlaus yaptı. Kittlaus, Viv isminde yeni bir akıllı sesli asistan teknolojisinin ilk demosunu sahnede gerçekleştirdi.

Siri, Cortona, Alexa ve diğer birçok akıllı sesli asistan servisi bugün hayatımızda bulunuyor. Ancak bu servislerin birçoğu sorduğumuz kompleks sorulara cevap vermekte yeterince iyi değiller. Dag Kittlaus'ın kurucusu olduğu Viv ise kullanıcıların sesli komutla hem akıllı bir asistana sahip olmalarını hem de gün içerisindeki birçok işlerini bu asistan sayesinde halledebilmelerini hedefliyor.

Dag Kittlaus sahnede Viv'in ilk açık demosunu yaparken ''Bugün hava durumu nasıl?'' gibi sorularla başladı ve beklendiği gibi bugün basit sayabileceğimiz bu soruların yanıtlarını hızlıca sistemden aldı. Ancak demo sırasında örneği bir adım ileriye taşıyarak Viv'e ''Yarın saat 5'ten sonra Golden Gate yakındalarında hava sıcaklığı 21 dereceden yüksek olacak mı?'' sorusunu yönelttiğinde Viv'in gerçek gücü ortaya çıktı ve akıllı asistan bu soruya yanıt verdi. Daha sonra yine Viv'i kullanarak sadece sesli komutlarla Venmo üzerinden Adam ismindeki arkadaşına 20 dolarlık bir ödeme gerçekleştirdi.

Viv'in birgün tüm kullanıcıların yararlanacağı birincil kaynak olacağına inandığını söyleyen Dag Kittlaus bunun için üçüncü parti uygulamalarla entegrasyonu sonuna kadar açacaklarını belirtmiş. Geliştiriciler Viv'e dahil olarak servisin sağladığı API ile kendi uygulamalarını Viv'e entegre edebilecekler. Böylece kullanıcılar kullandıkları birçok farklı kategorideki uygulamayı ve servisi Viv üzerinden sesli komutlarla da kullanabilecekler.

İlk aşama üçüncü parti servis entegrasyonlarının yıl sonunda yapılacağını belirten Dag Kittlaus'ın Viv ile yaptığı ilk açık demoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.