Comcast, dijital reklamcılık tarafını güçlendirmek için StickyAds.TV'yi satın aldı

Comcast, dijital reklamcılık tarafını güçlendirmek için StickyAds.TV'yi satın aldı

Amerika'nın en büyük kablolu yayın hizmeti sağlayıcısı Comcast CorpParis merkezli StickyAds.tv'yi satın aldı. Comcast, bu satın almayla dijital dünyadaki genişlemesini sürdürmek istiyor.

StickyAds, televizyon reklamlarının dijital mecralarda dağıtılmasını sağlayan bir girişim ve şimdiye kadar en az 6 milyon dolar yatırım aldığı biliniyor. 2009 yılında kurulan girişim, 100 çalışanıyla birlikte Comcast çatısı altına geçmeye hazırlanıyor. Şirketin Paris dışında Madrid, Hamburg, Milano, Londra ve New York'ta da ofisleri bulunuyor.

Satın almanın mali detayları açıklanmazken SitckyAds'in FreeWheel birimine bağlanacağı paylaşılıyor. FreeWheel, Comcast'in 2014 yılında 360 milyon dolara satın aldığı web tabanlı bir video reklam barındırma servisiydi ve StickyAds bu birimin değerini artıracak bir teknoloji sunuyor.

StikcyAds, yayıncılara kendilerinin yönetebileceği bir platform sunuyor ve programatik reklamcılık tarafında Comcast'in elini güçlendireceği belirtiliyor.

Hatırlatmak gerekirse Comcast Corp., 2012'de MSNBC'deki Microsoft hisselerini almış ve işin tek sahibi olarak NBC markasını kullanmaya başlamıştı. Comcast bünyesindeki NBCUniversal ise Ağustos 2015'te Vox Media ve Buzzfeed için milyar dolar değerlemeli bir yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.