Hear artırılmış işitme uygulamasıyla etrafınızdaki sesleri kontrol edin

Hear artırılmış işitme uygulamasıyla etrafınızdaki sesleri kontrol edin

Artırılmış gerçeklik uygulamaları ses için de gittikçe iyi sonuçlar vermeye başlıyor. Bu alanda en iddialı girişimlerden RjDj, yeni mobil uygulamasıyla ileri işitme deneyimi sunuyor. iOS için yayınlanan Hear, etrafınızdaki sesleri telefonunuzdan kontrol etmenizi sağlıyor.

Hear kullanımı oldukça kolay bir uygulama. Yapmanız gereken uygulamayı açıp, kulaklığınızı takmak. Henüz kablosuz kulaklıklarla çalışmayan Hear'ı kullanmak için telefonunuzun ses girişinden bir kulaklık bağlantısı yapmanız gerekiyor.

Hear etrafın seslerini farklı şekillerde duymanızı sağlayan, süper işitme, oto volume, sakin, mutlu, konuşma, ofis ve uyku olmak üzere  altı farklı ileri dinleme seçeneği sunuyor. Örneğin süper işitme bir diğer odadan gelen klavye vuruşlarını net bir şekilde duymanızı sağlayabilecek özellikteyken, konuşma modu müziğinizi kapatmadan konuşma seslerini duymanızı sağlıyor.

hear

Hear uygulaması daha önce incelediğimiz Here Active Listening ile benzerliğiyle dikkat çekiyor. Ve aslında Here'ın gördüğü ilgiden de besleniyor. Zira etrafın sesleriyle oynamak RjDj için yeni bir konsept değil. Girişim buna benzer ilk adımı 2008 yılında yayınladığı ve hayatınızdaki sesleri remix'lemenizi sağlayan RjDj uygulamasıyla atmıştı. Onu Başlangıç filminin müziklerini kullanarak ses içeriğini günlük yaşam etkileşimleriyle birleştiren popüler Inception uygulaması takip etmişti. Bir diğer RjDj imzalı Dimensions uygulaması ise bulunduğunuz duruma göre size sesle farklı deneyimler yaşatma iddiasındaydı.

Tüm bu birikimin yeni bir arayüzde kullanıcıyla buluştuğu Hear uygulaması, artırılmış ses gerçekliğini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. RjDj'in kurucusu ve aynı zamanda last.fm'in kurucu ortağı Michael Breidenbruecker, kullanıcıların bu ses deneyimini talep eder hale gelmesiyle tüm kulaklık üreticilerinin bir işletim sistemine (earOS) ihtiyaç duyacağını belirtiyor. Bu tip biraz iyimser bir senaryo RjDj'i ana yazılım sağlayıcılardan biri haline getiriyor. Ancak işitme deneyimimizin bir sonraki aşamasının artırılmış işitme olması kuvvetle muhtemel.

Hear iOS uygulaması için bağlantıyı izleyin. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.