Kullanıcılar yılın ilk çeyreğinde 17,2 milyar mobil uygulama indirdi

Kullanıcılar yılın ilk çeyreğinde 17,2 milyar mobil uygulama indirdi

mobil uygulama appsSensor Tower'ın yeni yayınladığı mobil uygulama raporu Google ile Apple arasındaki rekabetin ve pazardaki oyun uygulaması hakimiyetinin son durumunu gözler önüne seriyor. Raporun aktardığına göre 2016'nın ilk çeyreğinde mobil uygulama mağazalarından toplam 17,2 milyar uygulama indirildi.

Yılın ilk çeyreğinde indirilen mobil uygulama sayısı geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8,2 daha fazla. Bunun yanında kullanıcıların en fazla uygulama indirdiği kategorilere baktığımızda önceki yıllarda olduğu gibi ''Oyun'' kateogirisi açık ara farkla her iki uygulama mağazasında da ilk sırada geliyor. 2016 ilk çeyreğinde Apple App Store'dan 1,95 milyar, Google Play Store'dan ise 4,7 milyar oyun indirilmiş. Oyun kategorisi uygulama indirilme hacmi bazında Apple App Store'da en yakın rakibinden yüzde 284, Google Play Store'dan ise yüzde 404 daha büyük durumda.

Mobil oyun pazarının yıllık hacminin 34,8 milyar olduğunu göz önünde bulundurursak mobil oyun kategorisinin bu sayıları kimseyi şaşırtmaz. Oyun kategorisinden indirilen uygulama sayısını geçtiğimiz yılın aynı çeyreğiyle kıyasladığımızda ve büyüme oranlarını uygulama mağazası bazında yaptığımızda Apple lider çıkıyor. App Store'un oyun kategorisi indirilme oranı bakımından geçtiğimiz yıla göre yüzde 14 büyürken bu oran Play Store'da yüzde 1'den daha az.

Rapordaki son dikkat çekici bilgi ise 2016 birinci çeyreğinde küresel olarak en fazla indirilen oyunlar: 1. Piano Tiles 2 2. Candy Crush Jelly Saga 3. Color Switch 4. Clash Royale 5. Subway Surfers 6. Traffic Rider 7. Clash of Clans 8. My Talking Tom 9. Candy Crush Saga 10. Temple Run 2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.