Accel Partners Avrupa ve İsrail için kullanacağı 500 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

Accel Partners Avrupa ve İsrail için kullanacağı 500 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

Geçtiğimiz ay Amerika'da tohum yatırımı için 500 milyon dolar ve büyümeyi destekleyecek devam yatırımları için 1,5 milyar dolarlık yeni fonunu açıklayalı daha bir kaç ay olan Accel Partners Avrupa pazarı için yeni bir fon daha duyurdu.

ABD pazarına odaklı önceki 2 milyar dolarlık fondan farklı olarak bu seferki Avrupa ve İsrail'de yerleşik Seri A ile B yatırımlarına odaklanacak. Avrupa operasyonlarını İngiltere merkezli olarak yürüten şirket en son bu tip bir fonu yaklaşık iki yıl önce ''Accel London IV'' adı ve 475 milyon dolarlık bütçeyle duyurmuştu. Dolayısıyla şirketin 500 milyon dolarlık yeni bir fon duyurması işlerin yolunda gittiğinin başlıca kanıtı.

accel-partners-avrupa-yatirim-fonSupercell'deki hisselerini SoftBank'a satan, yatırımcıları arasında bulunduğu Showroomprive'ın da Fransa'da borsaya açıldığı Accel 2015 yılını kazançlı geçirdi. Şirketin Londra ekibi yaptıkları şirket ''çıkışları'' ile 2015 yılında 15 milyar dolarlık gelir ürettiler. Şirketin son yatırımları arasında ise Deliveroo, Funding Circle, BlaBlaCar ve ForgeRock ilk dikkat çekenler.

Yeni fonlarında özellikle pazar yerleri, finansal teknolojiler, SaaS ve altyapı alanında faaliyet gösteren girişimlere öncelik vereceklerini söyleyen Accel Londra ekibi, girişim başına yatırım aralıklarının 5-10 milyon dolar olduğunu ancak şirkette ve kurucularında yüksek potansiyel görmeleri durumunda bunu 15 milyon dolara çıkartabildiklerini söylüyorlar. Seri A ve B ile özellikle erken aşama yatırımlara odaklandığını belirten Accel'ın adını yakın zamanda Avrupa'da gerçekleştireceğini yatırımlarla tekrar tekrar duyacağımız kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.