Zebramo mobil pazar yeri uygulamasıyla Türkiye'de 1 milyon kullanıcıya yaklaştı

Zebramo mobil pazar yeri uygulamasıyla Türkiye'de 1 milyon kullanıcıya yaklaştı

On yıldan uzun süredir teknoloji girişimcisi ve yatırımcısı olan Bora Savaş'ın hikayesi Japonya'dan Türkiye'ye uzanıyor, Zebramo'nun da öyle... Cloudoq Inc. adlı ilk şirketini 2008 yılında Japonya’da kuran Bora, Japonya'nın dev online pazar yerlerine online satış yapan e-ticaret firmalarının ürünlerini, stok ve satışlarını tek bir yerden kontrol etmelerini sağlayan CloudShop adından bir SaaS ürünü geliştirmişti.

Cloudoq'u 2012 yılında halka açık bir şirkete satan Bora, ardından Tokyo merkezli yatırım şirketi Beenos'a katıldı. Beenos ile Japonya, Güneydoğu Asya ile birlikte Türkiye'de Akakçe ve iyzico girişimlerinin tohum yatırım turlarına katıldı. Beenos'taki iki yıllık deneyimden sonra kendi girişim fikri üzerinde çalışmaya başlayan Bora, üç kişilik bir ekiple moda dikeyinde kadınlara özel mobil bir pazar yerine odaklandı. Tokyo'da test ettiği projeyi hayat geçirmek için Türkiye'ye döndü.

Bora, Türkiye'ye döner dönmez, 2015'te eski TEBli Kaan Aslan ve eski Markafonili Fatih Köksal ile birlikte Zebramo'yu kurdu. Mobil öncelikli ve yalnızca mobil C2C bir pazar yeri olarak tanımladıkları Zebramo'nun ilk iOS uygulaması Mayıs 2015; Android uygulaması ise Temmuz 2015'te yayınladı. İkinci el eşyalar için mobil pazar yeri sunan Zebramo, üyelerinin diledikleri kadar ürünü, ücretsiz ve kolay bir şekilde listeleyerek satışa sunmasını sağlıyor.

zebramo2

Zebramo'nun güvenlik öncelikli pazar yerinde satın alma, kargolama, ürünün kabulü, ürünün onaylanması, ödemenin satıcı hesabına aktarılması yada ürünün kabul edilmemesi, satışın iptali, ödemenin alıcıya geri ödenmesi gibi tüm işlemler Zebramo çatısı altında gerçekleşiyor. Ürününüzü Zebramo'da tamamen ücretsiz listeliyorsunuz, satış durumunda ise belirttiğiniz fiyat üzerinden en fazla yüzde 10 komisyon alınıyor.

Türkiye'de bir bireysel kullanıcıdan diğerine satışın gerçekleştiği mobil pazar yerleri henüz sayılı. Modacruz bunlardan ilk akla geleni olsa da üst segmente odaklanmasıyla Zebramo'dan ayrılıyor. Zebramo, pazarın tüm segmentlerini kapsıyor. Türkiye'ye yeni açılan Letgo ise henüz bir ilan uygulaması olmasıyla, gelir yaratma becerisi açısından Zebramo'nun bir adım gerisinde.

Bugün 1 milyona yakın kullanıcı tarafından satışa sunulan 2 milyondan fazla ürüne ev sahipliği yaptığını paylaşıyor Zebramo. Türkiye pazarındaki C2C mobil pazar yerleri açısından büyük boşluğu gören girişim, buradan aldığı güçle küresel pazara açılmaya hazırlanıyor. Çok yakında Türkiye için farklı ödeme yöntemleri ve kargo anlaşmalarını duyuracak olan Zebramo, yurt dışı pazarları için de görüşmelere başlamış. Bu alanda deneyimli ekibi için bu planı gerçekleştirmek çok uzun zaman almayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.