Quora, Arap Baharı'nda adı duyulan Parlio'yu satın aldı

Quora, Arap Baharı'nda adı duyulan Parlio'yu satın aldı

Soru cevap odaklı sosyal ansiklopedi Quora da bir başka girişimi satın alan girişimler arasına dahil oldu. Arap Baharı'nda Mısırlı direnişçilerin ilgi gösterdiği Parlio.com, Quora tarafından satın alındı.

Bilgi paylaşımını farklı görüşlere yer vererek yaygınlaştırmayı amaçlayan Parlio, Wael Ghonim tarafından ABD'de 2014 yılında kurulan bir girişim. Betaworks, Founder Collective, Marissa Mayer, Wesley Chan gibi melek yatırımcılardan 1,68 milyon tohum yatırımı alarak işe başlamış ve görünüşe göre yeni bir yatırım alıp büyümek yerine çıkış yapmayı tercih etmiş.

Satın almanın mali detayları paylaşılmış değil ancak Wael Ghonim'in kurucusu olduğu Parlio ekibi Quora'ya katılacak ve yeteneklerini bundan sonra Quora içinde kullanacak. 7 yıl sonunda reklam üzerinden gelir elde etmeye yakın olan Quora'da içerikler üretimi konusunda muhtemelen farklı yaklaşımların ortaya konulmasına yardımcı olacak.

Parlio, Arap Baharı'nın dyurulmasından sonra ABD ve Ortadoğu'daki önemli konularda da farklı görüşlerin paylaşıldığı bir sosyal ağ olarak yoluna devam etmişti.

soru cevap parlioQuroa CEO'su Adam D'angelo'ya göre Parlio, Quora ile aynı hedefe dönük bir hizmet veriyor. Her iki girişim de bilginin geniş kitlelere yayılımını hedefliyor ve bu iki girişimin farkı yönlerini aynı potada eritmesi Quora'nın önümüzdeki dönemde de daha da güçlenebileceğini gösteriyor.

Parlio artık yeni soru-cevap girişi kabul etmeyecek ve mevcut içeriklerini yayınlamaya devam edecek. İçeriklerin bir kısmı Quora'da yeniden yayınlanacak. Fakat ilerleyen zamanda Parlio'nun kapatılıp kapatılmayacağını bilmiyoruz. Bu satın almayla ilgili Wael Ghonim'in Quora paylaşımına göz atabilirsiniz.

Quora, geçtiğimiz haftalarda 100 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.