Spotify 1 milyar dolarlık finansman desteği aldı

Spotify 1 milyar dolarlık finansman desteği aldı

Spotify'ın bir süredir gündemde olan bol sıfırlı yatırım turu sonunda kapanıyor. WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre gerçekleşen yatırımın miktarı 1 milyar dolar ve beklediğimiz gibi hisseye dönüştürülebilir borç şeklinde.

TPG,  Dragoneer Investment Group ve Goldman Sachs'ın bazı müşterilerinin katıldığı belirtilen ve bu hafta kapanması beklenen yatırımın Spotify için katı koşullar içerebileceği önemli notlardan biri. Halihazırda 8.5 milyar dolar değerlemeye sahip girişimin daha düşük bir hisse fiyatına razı olmak yerine yatırımcılarına  halka arzın önümüzdeki yıl gerçekleşmesi durumunda bazı ayrıcalıklar önerdiği belirtiliyor.

Borç şeklinde alınan yatırımla ilgili ilginç olansa Spotify'ın aslında kasasında yeterince (500 milyon euro'dan fazla) varlığı olduğu bilgisi yani girişimin bu finansman desteğine acilen ihtiyacı olmadığı söyleniyor. Buna karşın Spotify'ın Apple Music karşısında sağlam durmaya devam etmesi, yeni satın almalar yapması, video üretimi gibi farklı yatırımlarla büyümesi için bu finansmana ihtiyacı olabilir.

Spotify CEO'su Daniel Ek geçtiğimiz hafta Spotify'ın 30 milyon ücretli üye sayısına ulaştığını doğrulamış ve Küba açılımı haberini vermişti. Haziran 2015'te bu sayı 20 milyondu ve Spotify o dönemde toplam kullanıcı sayısının 75 milyon olduğunu açıklamıştı. Uygulamanın 100 milyonuncu kullanıcısını duyurması için geri sayım bir süredir devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.