Avrupa ve Türkiye'de çalışan seyahat girişimi Distribusion 6 milyon euro yatırım aldı

Avrupa ve Türkiye'de çalışan seyahat girişimi Distribusion 6 milyon euro yatırım aldı

Distribusion dünya çapında otobüs biletlerinin uçak biletleri gibi satılmasını sağlayamaya çalışan Almanya, Berlin merkezli bir B2B seyahat girişimi. Northzone, Creandum ve HR Ventures’dan 6 milyon euro yeni yatırım alan Distribusion, ürün ve teknoloji gelişimini hızlandırmaya odaklanarak büyümeye devam etmek istiyor. Buna paralel olarak operasyonlarını Güney Amerika ve Güneydoğu Asya’ya genişleterek ekip sayısını en az üç katına çıkarmayı planlıyor.

2012 yılında kurulan Distribusion otobüs firmaları ve seyahat satıcılarına sağladığı altyapıyla otobüs bağlantılarının global ölçekte dağıtımını sağlıyor. Girişim bugün 25 ülkeden 60 otobüs firmasına ait 2 milyon satın alınabilir otobüs bağlantısının dağıtımını seyahat websiteleri ve acentelerine global olarak sağladığını söylüyor. Son dönemde hızlı büyüyen girişim, geçtiğimiz 6 ayda partner portföyünü 5 katına çıkardığını paylaşıyor.

Seyahat websiteleri, OTA, seyahat acenteleri ve tur operatörlerini dünyanın her yerinden otobüs firmaları ile buluşturma iddiasında olan Distribusion, otobüs firmalarına sefer yönetimi, dağıtımı, biletleme, ödeme, faturalama ve muhasebe çözümü sunuyor.

Yatırım şirketleri dışında seyahat endüstrisi uzmanları Thomas Döring, Chris Hitchen, Richard Chen, Bo Mattsson and Marc Mogalle'nin bu tura melek yatırımcılar olarak katıldığı notlar arasında. Girişim geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına giriş yaptığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.