Spotify, Google Cloud Platfom'a ne kadar ödüyor?

Spotify, Google Cloud Platfom'a ne kadar ödüyor?

Spotify-Google-Cloud-Platform Spotify, iki hafta önce Google Cloud Platform'a geçiş yaptı. Bu altyapı değişimi Google için önemli bir müşteri olarak kayıtlara geçerken, akıllara şu soruyu da getirdi; Spotify, Google'a ne kadar ödüyor?

Bildiğiniz gibi Spotify, ücretsiz üyelik de sunan bir müzik uygulaması. Dolayısıyla yüksek veri akışı ve sorgulamaların yapıldığı bir işten bahsediyoruz. Neyse ki Spotify bu değişimi net bir gelir/gider hesabıyla yaptığını açıkladı ve Google da Cloud Platform tarafında şeffaf bir ücretlendirme sunuyor. Yani bu iki bilgi bize Spotify'ın Google'a ne kadar ödeme yaptığını hesaplama imkanı veriyor.

Serverdensity kurucusu ve CEO'su David Mytton bu hesaplamayı detaylı şekilde yapmış ve indirimler hesaba katılmadan ulaştığı sonuç şöyle olmuş;

İşlem ücreti = 281.144,50 dolar/ay Ağ ücreti = 9.374,40 dolar/ay Toplam = 290.518 dolar/ay (842 bin TL/ay)

Bu rakamlar Spotify kadar sunucu yükü oluşturduğunuzda Google Cloud Platform'un size ne kadar fatura çıkaracağını gösteriyor. Spotify'ın Google'a ödediği gerçek rakam ise bu ücretten daha düşük olsa gerek. Zira Spotify'ın itibarı ve devamlı bir müşteri olması belli indirim olmasını pekala mümkün kılıyor. Diğer yandan Spotify'ın sunucu bağlantılı bazı hizmetleri nereden ve ne ücretle aldığı da ayrı bir açıklamaya ihtiyaç duruyor.

Öyle veya böyle Spotify'ın kârlı bir tercih yaptığı ortada ve bu durumda karşımıza yeni bir soru çıkıyor; Sanatçılardan baskı gören Spotify, bu geçişten sonra yeni bir telif atağı ile karşı karşıya kalır mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.