Apple News bütün yayıncılara açıldı

Apple News bütün yayıncılara açıldı

Apple, geçen Eylül'de tanıttığı ve haberlerin dağıtımında yeni bir kırılım yaratması beklenen uygulaması News'i tüm yayıncılara açtı. Bugüne kadar servisi CNN, Wired, The Atlantic gibi büyük iş ortaklarına kullandıran Apple, yeni duyurduğu araçlarla (teoride) dileyen herkesin News uygulamasında yer almasını sağlıyor.

Apple'ın uygulama ve diğer platformlarında izlediği standart ve kriter yaklaşımı News uygulaması için de geçerli. Yeni başvuran tüm yayıncıların, en azından bir süre daha Apple tarafından onaylanması gerekiyor. Onaylanan yayıncılar için de Apple News Format'ı duyuran Apple kendi haber formatıyla dağıtım kanalı içinde bir tutarlılık oluşturmaya çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yayınlanacak olan Apple News Format tahmin edebileceğiniz gibi yayıncıların haber içeriğindeki görsel ve yazıları biçimlendirmesi/kişiselleştirmesini sağlıyor.

Apple News'e doğal reklamlar ekleniyor

Apple News sayfasında belirtildiği gibi uygulama içinde yer alan yayıncılar iAd reklamlarıyla ile gelir yaratıyor. Ancak Apple'ın reklam satış işinden tamamen çekilip, iAd’i otomotize ederek kontrolün tamamen yayıncıda olduğu bir platform haline getirmesi bekleniyor. Buna ek olarak Apple News'e makale görünümlü doğal reklamların ekleneceği çok kısa süre önce gündeme gelen haberler arasındaydı.

Mobil haber okuma alışkanlığı geleneksel yöntemlerin yerini alırken, Apple, Facebook ve Google gibi erişimi en yüksek teknoloji şirketleri aynı zamanda en büyük dağıtımcılar haline geliyor. Yayıncılık bir kez daha oldukça radikal bir dönüşümün eşiğinde.

Apple News yayıncılar sayfası için bağlantıyı takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.