Intel, risk sermayesi yatırım şirketi Intel Capital'ı satmayı planlıyor

Intel, risk sermayesi yatırım şirketi Intel Capital'ı satmayı planlıyor

Dünyanın en büyük çip üreticisi ve aynı zamanda inovasyona en fazla destek veren şirketlerden olan Intel, girişimlere yatırım yaptığı alt şirketi Intel Capital'ı satmaya hazırlanıyor.

Şirket içi bazı gizli kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgilere göre Intel potansiyel alıcılarla görüşme ve ilişikileri yürütmek için UBS Group AG ile birlikte çalışıyor. Intel Capital'ın sahip olduğu varlıkların(asset) toplam değerinin 1 milyar dolar olduğu da ayrıca belirtilmiş. Bilindiği gibi Intel Capital 2011 yılında Türkiye'nin en büyük online medya şirketlerinden bir tanesi olan Nokta Medya'ya 2,5 milyon dolar tutarında bir yatırım yapmış ve şirketin değerlemesi o tarihte 30 milyon dolar seviyesine yükselmişti. Bu yatırımın ardından aynı yıl içerisinde Grupanya'ya da bir yatırım gerçekleştirmişti.

Intel Capital'ın faaliyetlerinin çok çeşitli sektörlerde ve farklı coğrafyalarda olmasından dolayı şirketin üniteyi sektör bazında veya coğrafi bölge bazında da elinden çıkarmaya sıcak baktığı konuşuluyor. Şirket ise konuyla ilgili açıklama yapmayı şu an için reddetmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.