Reklam teknoloji ile buluşunca

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nden izlenimlerimizi sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Kaan Terzioğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan gün Richard Dobbs ve Brad Templeton ile devam etti. Çeşitli konu başlıklarına göre farklı salonlarda gerçekleşen öğleden sonraki oturumlarda benim tercihim Cannes Innovation Direktörü Rob Dembitz'in paneliydi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan ve Modacı Ezra Çetin ile Tuba Çetin'in de yer aldığı oturumda öne çıkan nokta inovasyon oldu. Sizlere geçen sene aktardığımız Cannes Lions'tan örnekler veren Rob Dembitz, yaratıcılık konusunda girişimlerin önemine de dikkat çekti.

RGA'in geçen sene 33 Lion aldığını belirtirken girişim hızlandırma programı RGA Accelerator'un 14 Lion almasının oldukça önemli olduğunu paylaştı. Bu konuda yenilikçilik ile reklamların nasıl birleştiğine dair verdiği 3 örneği ise yazının devamında bulabilirsiniz.

IMG_9437

Huggies'in 3B yazıcıyı yaratıcı bir şekilde kullanarak aldığı ödülü de örnek gösteren Rob'un paylaştığı videoyu aşağıda bulabailirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=lQu89UsKB6o

Teknolojiyi kullanan markalara örnek olarak Huggies'in haricinde Rob Dembitz e-ticaret sektörünün yakından tanıdığı remarketing reklamları ile ilgili yaratıcı kullanıma enfes örneklerden birini paylaştı.

Rob'un paylaştığı markaların yenilikçi yaklaşımlarından bir diğer örnek ise Nivea'da:

Cannes Innovation Direktörü'nün ardından sahneyi tasarımcı kardeşler Ezra Çetin ile Tuba Çetin aldı.

IMG_9439

Giyilebilir teknoloji ürünleri üreten kardeşler Intel'in teknoloji yüzü oldular. Sahnede giyilebilir teknoloji ürünü olan elbiseyi de sergileyen tasarımcı kardeşlerin detay videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 

https://youtu.be/6ELuq3CzJys

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.