Eric Schmidt, Pentagon'un yeni İnovasyon Danışma Kurulu'na başkanlık edecek

Eric Schmidt, Pentagon'un yeni İnovasyon Danışma Kurulu'na başkanlık edecek

Google Eski CEO'su olan ve şu anda Alphabet İcra Kurulu Başkanı görevini yürüten Eric Schmidt, Pentagon'un (ABD'nin Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı) inovasyon odaklı danışma kuruluna başkanlık edecek.

Savunma Bakanı Ash Carter'ın yaptığı açıklamaya göre Eric Schmidt, bu göreviyle ABD ordusunun Silikon Vadisi'nin yenilikçi teknolojilerini kullanmasının önünü açacak. Defense Innovation Advisory Board olarak adlandırılan danışma kurulu ABD ordusunu teknolojik inovasyonla güçlendirme görevini üstlenecek.

Reuters'in paylaştığı açıklamalara göre Carter ve Schmidt, bu danışma kurulunu için 12 kişiyi görevlendirecek. Bu kişiler özel veya halka açık organizasyonların tepe yöneticileri arasından seçilecek. Teknolojinin inovatif şekilde uygulanması konusunda deneyimli kişilerin tamamı da büyük ihtimalle Silikon Vadisi'nden çıkacak.

Sürekli yeni fikirlere ve farklı seslere açık olduğunu söyleyen Pentagon'un bu yeni inovasyon kurulu, ABD ordusu için hızlı prototipleme, tekrarlanan ürün geliştirme, karmaşık veri analizleri vb. konularda yardımcı olacak.

Son dönemde Barak Obama başkanlığındaki ABD hükümetinin Vadi'nin yeteneklerine kanca attığını paylaşmıştık ama 2006-2009 yılları arasında Apple'ın yönetim kuruluna dahil olan Eric Schmidt'in ABD hükümetiyle olan ilişkisi ise Wikileaks belgelerine göre daha eskiye dayanıyor.

Eric Schmidt'in yeni görevinde Pentagon'a nasıl bir güç katacağını, bu durumun Google'ın Apple-FBI davasındaki tutumuna etki edip etmeyeceğini ve diğer ülkelerde benzer görevlendirmelerin olup olmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.