Nokia nesnelerin internetine 350 milyon dolar yatırım yapacak

Nokia nesnelerin internetine 350 milyon dolar yatırım yapacak

Nokia yatırımcı şirketi Nokia Growth Partners aracılığıyla nesnelerin interneti projelerine 350 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Mobil Dünya Kongresi'nde yeni yatırım fonu, 5G çalışmalarını anlattı ve şebeke güvenlik şirketi Nakina Systems satın almasını duyuran Nokia, cihaz tanıtımı yapmasa da bunun yakın gelecekte mümkün olabileceğinin de sinyalini verdi.

Nokia'nın 350 milyon dolarlık fonu önceliği nesnelerin internetini bağlantılı kurumlar, tüketici çözümleri, bağlantılı araç, dijital sağlık, büyük veri ve analitiği teknolojileri alanlarında ele alan şirketlere verecek. Halihazırda Nokia Networks şirketi ile mobil şebekelere odaklanan Nokia için bağlantı talebini arttırmak oldukça kritik. Bu bağlamda en çok gelecek vaat eden alanlardan biri olan nesnelerin internetinin yatırım için seçilmesi bu nedenle tesadüf değil.

Nokia, yatırım yapacağı nesnelerin interneti girişimlerini seçerken coğrafi bir kriter kullanmayacak. Yani Türkiye'den girişimlerin de bu fondan faydalanması mümkün. Her ay bir girişime yatırım yapacağını belirten Nokia Growth Partners, yıllık 12 ila 15 arası girişime yatırım yapmayı planladığını söylüyor.

Nokia'nın talebi ve haliyle tüketimi arttırmak üzere yaptığı bir diğer geliştirme ise 5G teknolojileri. Henüz farazi bir konsept gibi görünse de Nokia, 2016 yılında bu alandaki yatırımlarını da ciddi ölçüde arttıracağını duyurdu. Nokia, 5G'nin hızla hayata geçmesi için elinden geleni yapmak istiyor.

Son olarak ağ güvenliği şirketi Nakina Systems'i satın aldığını duyuran Nokia, böylelikle halkayı da tamamlamış oluyor. Zira bağlantılı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte öncelikli sorunun güvenlik olacağı düşünülüyor.

Yeniden cep telefonu üreteceği yönündeki haberlerle ilgili bugüne kadar karmaşık sinyaller veren Nokia, bu kez haberleri yalanlamadı. Nokia CEO'su Rajeev Suri, bir zaman planı ya da acele içinde olmadıklarını; yeni bir cep telefonunun bu da başka bir yıl da tanıtılabileceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.