Facebook sanal gerçekliği sosyalleştirmek için düğmeye bastı

Facebook sanal gerçekliği sosyalleştirmek için düğmeye bastı

Mobile World Congress'in beklenen konuklarından da olsa Mark Zuckerberg, bu yılki etkinlikte sahneye alışılanın dışında haberlerle çıktı. Son yıllarda MWC sahnesinde internet.org hakkında konuşmayı tercih eden Zuckerberg, bu yıl sanal gerçeklik dedi ve Facebook'un sanal gerçekliği yeni bir platform haline getirme çalışmalarıyla ilgili önemli haberler verdi.

Haberlerden ilki Facebook'un, 2015 son çeyreğinden itibaren platformda yer alan 360 derece videolarla ilgili. Bugüne kadar Facebook'a 20 binden fazla 360 derece video eklendiğini ve günde yüzlercesinin eklenmeye devam ettiğini açıklayan Facebook, bu formatı sanal gerçeklik başlıkları için de optimize ediyor.

Gear VR üzerinden bugüne kadar 1 milyon saat uzunluğunda video izlendi

Dinamik 360 derece yayını özelliğini Samsung Gear VR'a getirdiğini duyuruan Facebook, bu sayede VR başlıklarındaki yayın ve görüntü kalitesini ciddi ölçüde iyileştiriyor. Şirketin iddiası 360 video yayını çözünürlük kalitesini dört katına ve bunun için gereken bant genişliğini dörtte birine indirmek. Facebook, Gear VR üzerinden bugüne kadar 1 milyon saat uzunluğunda 360 derece video izlendiğini de belirtiyor. Yenilik bu tüketimi hızlandıracak türden.

mark mwc

Bir Facebook platformu olarak Sanal Gerçeklik

Facebook'un ikinci ve belki daha önemli duyurusu ise sanal gerçekliği sosyalleştirmeye yönelik ilk adım. Sosyal ağın ruhu sayılabilecek "bağlantı kur ve paylaş" özelliklerini bu yeni platforma uyarlamak için bir Social VR ekibi kurduğunu duyuran Facebook, bu ekiple yeni sanal gerçeklik uygulamaları geliştirecek. Bu uygulamaların en önemli özelliğiyse sosyal olmaları olacak. Tahmin edebileceğiniz gibi ekibin uzun vadeli hedefi, sanal gerçekliğin Facebook'un ana platformu haline gelip gelemeyeceğini anlamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.