Google, sahibi olduğu Waze ile yolculuk paylaşım rekabetine girmek üzere

Google, sahibi olduğu Waze ile yolculuk paylaşım rekabetine girmek üzere

Waze-Rider-indirGoogle'ın satın aldığı sosyal trafik/navigasyon uygulaması Waze, İsrail'de tanıttığı RideWith uygulamasıyla yolculuk paylaşım işine geçen yaz el atmıştı. Google'ın artık kendi adına bir atak yapması beklenirken Ridewith, dün itibarıyla Waze Rider olarak yeniden isimlendirildi.

Ridewith veya yeni adıyla Waze Rider, aynı rotayı kullanacak araç sahipleriyle aracı olmayan kişileri buluşturan bir uygulama. Diğer yolculuk paylaşım uygulamaları gibi hem trafik yoğunluğunu hem de yakıt sarfiyatını azaltmayı hedefliyor. Waze Rider'ın temelinde ise elbette Waze teknolojisi yatıyor.

Waze-rider

Waze Rider halen test aşamasında olan bir uygulama bir grup kullanıcı tarafından kullanılabiliyor. Kullanıcı adaylarını sırayla içeri alsa da İsrail dışına ne zaman çıkacağı konusunda net bir tarih yok. Ancak Google'ın gelecek planları için oldukça önemli bir yere sahip olduğu aşikar.

Araç/yolculuk paylaşım uygulamalarının küresel çapta yükselişte olduğu malum ve Google için hem gelir tarafında hem de navigasyon uygulamasının yaygınlaşması açısından büyük önem taşıyor.

Yıllar önce Groupon'un başdöndürücü etkisine kapılan ve 6 milyar dolarlık teklif yapan Google'ın bu kez doğru bir yöntem izlediğini de söylemek sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.