SPONSORLU

Türkiye’nin lider ödeme sistemi PayU Türkiye, 28.000 kişiyi ve 800 internet sayfasını dolandırılmaktan kurtardı

Türkiye’nin lider ödeme sistemi PayU Türkiye, 28.000 kişiyi ve 800 internet sayfasını dolandırılmaktan kurtardı

2015 yılının ilk 10 ayında Türkiye’de 41 milyon liralık dolandırıcılık girişimini engelleyen PayU, %99,6 yakalama oranı ile dolandırıcıların korkulu rüyası haline geldi.

Sunduğu birçok ödeme servisiyle e-ticaret sektörünün Türkiye’deki lideri olan PayU Türkiye, 2015 yılında Türkiye’nin e-ticaret sektöründe kendi sistemleri üzerinden yapılan işlemlerde, 41 milyon liralık dolandırıcılık (fraud) girişimini engelleyerek yaklaşık 28.000 kart hamilini ve 800 internet sitesini dolandırılmaktan kurtardı. Basit, güvenli ve yenilikçi altyapısıyla Türkiye'nin lider ödeme kuruluşu olan PayU bu başarısı ile güvenilir bir iş ortağı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Gerçek kart sahiplerinin ele geçirilmiş kart bilgileri ile PayU Üye İşyerlerinden yapılmak istenen dolandırıcılık işlemlerinin neredeyse tamamını engelleyen PayU Türkiye, geçen yıl da 22 milyon TL değerinde dolandırıcılık girişiminin önüne geçmişti.  Artan üye işyeri ağıyla birlikte engellediği riskli işlem tutarını neredeyse ikiye katlayan PayU Türkiye ileri teknoloji ile destekli, güvenlik çözümlerini kullanarak üye işyerlerini ciddi bir mali yükten kurtarıyor. Dünyada 100 binden fazla işyerine 250'den farklı ödeme yöntemi sağlayan PayU, online ödeme ihtiyaçlarınıza en doğru çözümü sunarken ayrıca ödemelerde doğabilecek tüm riskleri de minimuma indiriyor.

Son teknoloji Sanal POS çözümlerinin yanı sıra 250’den fazla farklı fraud filtresi ve uzman ekibiyle 7/24 manuel takip hizmeti de veren PayU Türkiye’nin paylaştığı rakamlara göre, 2015 yılında elektronik sektörü dolandırıcılık girişimlerinin en fazla yaşandığı sektör olarak öne çıktı. Bu sektörü sırası ile “Katalog” kategorisi içerisinde değerlendirilen çok amaçlı ürün satan mağazalar, turizm, mobilya ve giyim sektörü takip etti.

Rakamlarda dikkat çeken en önemli nokta ise 2014 yılında “Diğer” kategorisi içinde değerlendirilen “Mobilya” sektörünün %8 oranla en çok dolandırıcılık engellenen 4. kategori olarak listeye giriş yapması oldu.

2014

 

2015

Tespit 22 milyon TL   Tespit 41 milyon TL
Elektronik %55   Elektronik %37
Katalog %24   Katalog %25
Giyim %4   Turizm %13
Turizm %3   Mobilya %8
Diğer %14   Giyim %6
      Diğer %11

PayU üye işyerleri asıl işlerine odaklanırken riskleri en aza indiriyor

E-ticaret dünyasındaki deneyimi ile tüm ihtiyaçları karşılamak için çalışan PayU’nun basit ve yenilikçi ödeme çözümlerinden yararlanan üye işyerleri, asıl işlerine ve müşterilerine daha fazla odaklanabiliyor. Kredi kartı ve farklı ödeme seçeneklerini güvenle sunarak daha çok müşteriye ulaşan ve işlerini büyüten bu işyerleri satışlarını da PayU’nun ödeme sistemleri sayesinde daha artırıyor. Gelişmiş fraud (sahtecilik) önleme filtreleri ve deneyimli PayU ekipleri sayesinde üye işyerleri ödeme güvenliğinden endişe duymadan ticari faaliyetlerini artırıyor.

“Bizimle çalışan iş yerlerini çok ciddi bir mali yükten kurtarıyoruz”

Konuyla ilgili bilgi veren PayU Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Risk Yöneticisi ve aynı zamanda PayU Türkiye Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Tarık Tombul, e-ticaret sektöründe banka ve kredi kartları ile yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı PayU’nun, geliştirmiş olduğu ileri teknolojik altyapı üzerine kurulu güvenlik çözümleri ile müşterilerini chargeback risklerine karşı koruma çemberi içerisine aldıklarını söyledi. Tombul, “Gelişmiş anti fraud filtrelerimiz realtime (gerçek zamanlı) olarak belirlenen risk skorunun üzerindeki işlemleri beklemeye alıyor ve bu işlemler, konusunda uzman analistler tarafından manuel olarak incelenerek sonuçlandırılıyor. Aynı zamanda işyeri tarafında oluşabilecek suistimaller de internal fraud (iç sahtecilik) riskine karşı günlük olarak takip ediliyor.” dedi.

Bu hizmet ile müşterilerine büyük bir katma değer sağladıklarının altını da çizen Tombul, “Biz bu hizmeti katma değerli bir servis olarak sunuyoruz. Bu hizmetimiz sayesinde; kart sahibi harcama itirazı ile uğraşmıyor, bankaların fraud\harcama itirazı ile ilgilenen birimleri ve şubeleri meşgul edilmiyor, yasal takip sorunları ortadan kalkıyor ve e-ticarete olan güven daha da sağlamlaşıyor. Bizimle çalışan işyerlerini çok ciddi bir operasyonel ve mali yükten kurtarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.