Stockholm merkezli Creandum VC'nin dördüncü fonu 180 milyon euro

Stockholm merkezli Creandum VC'nin dördüncü fonu 180 milyon euro

Amerikalı yatırımcılar Avrupa pazarına daha fazla yönelirken, Stockholm/İsveç merkezli Creandum VC, 180 milyon euro tutarındaki yeni fonuyla özellikle Nordik ülkelerindeki yeni girişimleri desteklemeye hazırlanıyor.

Bir önceki turda 135 milyon euro toplayan Creandum, dördüncü fonunu 180 milyon euro ile kapatacak ve hem yeni girişimleri fonlamaya hem de eski girişimlerine takip eden yatırımlar yapmaya devam edecek.

Palo Alto'da da bir ofisi bulunan Creandum, her iki pazarın dinamiklerini bilmesi açısından önemli bir yere sahip. ABD'de de yatırımlar yapacağı söylenebilir ama asıl hedefin Kuzey Avrupalı girişimler olduğunu söylemek mümkün.

Zira Creaandum yönetici ortaklarından Staffan Helgesson, Nordic ülkelerinin tüm milyar dolarlık girişimlerin yüzde 10'unu (ki bu Avrupa'nın %50'si demek) çıkardığını söyleyerek Kuzey Avrupa'daki potansiyelin altını çiziyor. (Kendi araştırmalarına göre)

Bir önceki fonuyla 30'dan fazla girişime yatırım yapan Creandum'un 4. fonunu bir kaç yıllık bir çabayla değil, aylar mertebesinde bir sürede kapatmış. Portfolyosunda Spotify, Tictail, iZettle, Wrapp, Videoplaza gibi tanıdık ve önemli girişimler bulunduran Creandum'un IV fonuyla da yeni ve önemli girişimleri yatırım yapma hedefinde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Türkiye'deki girişimlerin Creandum'un dikkatini çekip çekemeyeceğine zor ama mümkün bir vaka olarak bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.