Rakuten Ventures, Japon girişimcilere 84 milyon dolar yatırım yapacak

Rakuten Ventures, Japon girişimcilere 84 milyon dolar yatırım yapacak
Hiroshi Mikitani - Rakuten'in Kurucu Ortağı ve CEO'su
Hiroshi Mikitani - Rakuten'in Kurucu Ortağı ve CEO'su

Küresel girişim yatırımlarıyla dikkat çeken Japonya merkezli internet devi Rakuten, bu kez kendi ülkesindeki girişimciler için harekete geçiyor. Rakuten Ventures, Japonya'da 10 milyar yen (84 milyon $, 253 milyon TL) tutarında bir fonla Japon girişimcileri destekleyecek.

2013'te kurulan Rakuten Ventures'ın hedefinde ülkedeki erken aşama ve gelecek vaadeden girişimler var. Japonya'nın Amazon'u olarak anılan Rakuten'in e-ticaret başta olmak üzere bir çok alanda yatırımlar yaptığı malum ve görünüşe bakılırsa Japonya'daki etkisini daha da artırmak istiyor.

E-ticaret, reklam teknolojileri ve yapay zeka alanındaki girişimlere öncelik verecek olan Rakuten, elbette kendi platformlarına yönelik entegrasyonu önemsiyor. Bu duruşuyla da aslında Türkiye'de eksikliğini hissetiğimiz bir vizyon sergiliyor.

Rakuten'in önemli yatırımları

Hızlı bir özet geçmek gerekirse 2012'de Pinterest'e yatırım yapan Rakuten'in e-ticaret gelirleri 5 milyar dolara ulaşmıştı. 2014'te 900 milyon dolara Viber'i, 2015'te ise OverDrive, Voyagin ve Fits.me'yi satın almıştı. ABD'de Lyft'e, İspanya'da ise Cabify'a yatırım yaparak Uber'in karşısında olduğunu göstermişti.

E-kitap okuyucusu Kobo ile Türkiye pazarına giriş yapacağını gösteren Rakuten'in Türkiye'de kesin bir anlaşması/yatırımı aklıma gelmiyor ama 2016 yılında bu durumun değişebileceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.