The Beatles Spotify'daki ilk ayında 250 milyon dinlenme sayısını geçti

The Beatles efsanesi 24 Aralık'tan bu yana Spotify'da ve tarihin en çok dinlenen kayıtlarına imza atan müzik grubu burada da yeni bir rekora koşuyor.
The Beatles Spotify'daki ilk ayında 250 milyon dinlenme sayısını geçti

beatles

The Beatles efsanesi 24 Aralık'tan bu yana Spotify'da ve tarihin en çok dinlenen kayıtlarına imza atan müzik grubu burada da yeni bir rekora koşuyor. Spotify tarafından yapılan açıklamaya göre, The Beatles Spotify'daki ilk ayını henüz doldurmadan 250 milyondan fazla dinlenme sayısına ulaştı.

Spotify'ın platformunda en çok dinlenenleri sıraladığı Viral 50 listesinde The Beatles etkisini görmemek mümkün değil zira The Beatles bölümü 38 şarkı ile domine ediyor. Spotify’da 13 stüdyo ve 4 derleme albümü ile yer alan The Beatles'ı dinleyen Spotify kullanıcılarının yüzde 79'unu The Beatles'tan sonra doğanlar oluşturuyor. Zira grubu dinleyenlerin yüzde 57'si 18-34 yaş aralığında.

Spotify'da The Beatles'ın en çok dinlenen şarkılarını yaş gruplarına göre sıralayan şirketin verilerine göre, 18-24 yaş aralığındaki gençler “I Want To Hold Your Hand”, 25-29 yaş aralığı “We Can Work It Out”, 30-34 yaş aralığı “She Loves You”, 45-54 yaş aralığı “Back In The U.S.S.R.”, 55 yaş üstü ise “Rock And Roll Music” şarkılarını dinliyor.

Spotify'ın Türkiye'den kullanıcıların en çok dinlediği The Beatles şarkılarından oluşan çalma listesinde Girl, Yesterday ve Norvegian Wood gibi klasikler de yer alıyor.

Spotify üzerinden en çok dinlenenler arasında 291 milyon kez dinlenen Justin Bieber'in "Sorry"si  ve 385 milyon kez dinlene "What Do You Mean?"i yer alıyor.

Spotify The Beatles efsanesinin uygulamasına gelişinden bugüne kadar geçen sürede faaliyette olduğu 58 ülkede nasıl yayıldığını bir haritayla görselleştirmiş:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.