Facebook Messenger 800 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Facebook Messenger 800 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Facebook, Whatsapp'ı satın aldıktan sonra mobil mesajlaşma uygulamalarındaki rekabet duruldu ama Facebook halen Messenger uygulamasından vazgeçmiş değil. Açıklanan yeni rakamlar da Messenger uygulamasının Whatsapp'ı yakından takip ettiğini gösteriyor.

Resmi blogunda bir yazı yayınlayan Facebook, hem Messenger'ın geldiği noktayı hem de Messenger uygulaması için 2016 planlarını açığa vuruyor. Paylaşılan rakamlara göre 2014 Kasım ayında 500 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Messenger, artık 800 milyon aktif kullanıcıya hizmet veriyor.

Uluslararası araştırma şirketi Nielsen'e göre aylık Messenger, en hızlı büyüyen uygulama ve Appstore'daki en popüler 2. uygulama. İlk sırada ise tabi ki Facebook geliyor.

Facebook-messenger-indir

Aylık 10 milyar fotoğrafın paylaşıldığı Messenger uygulaması, hiç şüphesiz bu alandaki en iyi uygulamalardan biri. 2015 yılında bir platform halini alan Messenger, video görüşmeden para transferine, sanal asistantan Uber işbirliğine kadar bir çok önemli özellikle zenginleşti ve 2016'da daha akıllı bir hale gelmeyi hedefliyor.

Messenger'da şu anda Facebook'ta yer alan herhangi bir kişiye mesaj göndermek mümkün. Artık kimsenin telefon numarasını bilmenize de ihtiyaç yok. Hatta Messenger'ı kullanmaya başlamak için Facebook hesabına sahip olma zorunluluğu da ortadan kalkmış durumda.

2016 yenilikleri

2015'te finansal işlemler konusunda testler yapan Facebook, 2016'da tam olarak harekete geçmek ve bir çok girişim/işletme için satış aracısı olmak istiyor. Bu noktada kendi güvenilir altyapısın da çekici olacağını düşünüyor.

Facebook'un 2016'da Messenger'a kazandırmak istediği özelliklerden biri de müşteri desteği hizmetleri. Facebook sayfalarıyla bağlantılı olarak Messenger'ın müşteri iletişiminde önemlim bir yer alabileceği düşünülüyor.

Diğer yandan Messenger 2016'da Photo Magic gibi özelliklerle daha kişisel bir sosyal deneyim sunmayı, yapay zeka teknolojilerinden daha fazla faydalanmayı ve sanal asistan tarafını öne çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.