Activision profesyonel espor organizasyonu MLG'yi 46 milyon dolar bedelle satın aldı

Activision profesyonel espor organizasyonu MLG'yi 46 milyon dolar bedelle satın aldı

Daha çok yapımcısı olduğu oyunlarla tanınan Activision Blizzard, ABD'li profesyonel espor organizasyonu şirketi MLG'yi 46 milyon dolar bedelle satın aldı.

Mike Sespo ve Sundance DiGiovanni tarafından 2002 yılında ABD'de kurulan MLG(Major League Gaming) birçok farklı için profesyonel ödüllü etkinlikler düzenliyor. Bunun yanında şirket espor organizasyonlarının geniş kitlelere aktarılması ve televizyonda yayınlanması için yağtığı çalışmalarla da tanınıyor. Activision Blizzard ise MLG'yi satın almak için 46 milyon dolarlık bedeli kasasından çıkarmış.

Satın almadan sonra şirketin kurucu ortağı ve mevcut CEO'su Sundance DiGiovanni'nin görevini şirketin eski CFO'su Greg Chisholm'a devretmiş. 2014 yılında profesyonel oyunculara ve turnuvalara yönelik olarak ilk oyun arenasını Ohio'da kuran MLG, ikinci arenasını ise 2017 yılında Çin'de açmayı planlıyor. Bu satın almayla birlikte Activision Blizzard hem profesyonel oyun turnuvaları alanında uzman bir ekip ve organizasyonu şirketine dahil etmiş oldu hem de espor ve profesyonel oyuncu kitlesiyle daha da yaklaşmak için bir hamle daha yaptı.

Görsel Kaynak: Adam Ziaja / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.