Samsung BioLogics, biyoteknoloji alanında zirveye oynayacak

Samsung BioLogics, biyoteknoloji alanında zirveye oynayacak

Teknoloji devi Samsung, şimdi de Samsung BioLogics ile biyoteknoloji alanında atılım yapıyor. Konuyla ilgili bir tanıtım yapan Güney Koreli şirket, gelecek planları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Samsung Başkanı Lee Kun-hee'nin katıldığı tanıtım toplantısında Samsung, kimsayallar yerine, canlı hücrelerden ve kan bileşenlerinden oluşan biyolojik ilaçlar üretmeyi hedeflediğini açıkladı.

Kanser başta olmak üzere kireçlenme gibi hastalıklara faydalı ilaçlar da geliştirmek isteyen Samsung, bilgisayar çipleri üretme deneyimini bu alanda da kullanmak niyetinde. Hatta üretim sürecini daha akıcı ve verimli getirerek bu alandaki en büyük şirket olmayı hedefliyor.

Samsung BioLogics adlı şirketin 180 bin litrelik bir tesisi 850 billion won yani 720 milyon dolara kurduğu belirtiliyor ki bu pazardaki bilinen isimlerden Bristol-Myers Squibb'nin geçen yıl 90 bin litrelik bir tesis için 900 milyon dolar harcamış. Eğer bir yıl içindeki bu büyük maliyet farkı tamamen Samsung'un kendi yeteneklerinden kaynaklanıyorsa sektördeki büyük bir ses getireceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Samsung BioLogics CEO'su Kim Tae-han ise kurdukları tesisin yıl boyunca durmaksızın üretim yapabileceğini ifade ediyor. Samsung BioLogics'in 3. tesisi 2018 yılında tamamlanacak ve Koreli şirket toplamda 360 bin litrelik bir üretim gücüne kavuşacak.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin de toplantıya katılmış olması Samsung'un bu konuda ne kadar ciddi düşündüğünü ve devlet tarafından (en azından manevi olarak) desteklendiğini gösteriyor. Şimdi küçük rakipler ve diğer ülkeler düşünsün...

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.