ikinciyeni.com açık artırma yoluyla otomobil satışına yeni bir soluk getiriyor

ikinciyeni.com açık artırma yoluyla otomobil satışına yeni bir soluk getiriyor

İkinci el otomobillerin internetten satışını alışılmış platformlarda olduğu gibi ilan yoluyla değil, farklı bir yöntemle açık artırmaya çıkararak satmayı amaçlayan ikinciyeni.com, Çelik Motor'un bir alt markası olarak hizmete girmişti. Gelinen noktada girişimde her gün gerçekleşen açık artırmalarda ve her açık artırmada 80-90 civarında otomobil listeleniyor.

Anadolu Grubu bünyesinde yer alan ikinciyeni.com, araç/filo kiralama konusunda oldukça deneyimli olan Çelik Motor'un dijital ortamdaki araç satış girişimi olarak da anılabilir. "Yenisi kadar iyi" sloganıyla 2014 yılında faaliyete başlayan site, kendi filo ve araç kiralama ağındaki (Garenta ve Çelik Motor Filo) araçları açık artırmaya çıkartarak bireysel müşterilerine otomobil satışı yapıyor.

Sistem üzerinden satışa çıkan tüm araçlara profesyonel ekspertiz yapılması, teklif vereceğiniz otomobille ilgili her türlü detayın ekspertiz raporunda yer alması da bir güven unsuru yaratmış oluyor. Kısacası kiralama ya da filo geçmişi bulunan bu otomobillerde akla gelebilecek soru işaretleri bu hizmetle giderilmiş oluyor. Aracın kaporta ve boya kontrolleri, motor-mekanik aksam kontrolleri, elektronik aksam kontrolleri, yürüyen aksam kontrolleri, fren sistemi kontrolleri, iç mekân kontrolleri ve lastik- jant kontrollerine ait bilgiler, kullanıcılarla şeffaflık içerisinde paylaşılıyor. ikinciyeni.com, ekspertiz sürecini yetkili servisler ve TÜV SÜD ile yürütüyor, yine de ekspertize dair bir farklılık olması ve 1 hafta içerisinde başvurulması durumunda şirket iade garantisini de sunuyormuş.

Her gün saat 17:00 sularında başlayan açık artırmalar, ertesi gün 13:00'dan sonra sonlanmaya başlıyor. Açık artırmalarına katılım göstermek için siteye üye olmanız şart. Ücretsiz üyelikle birlikte araçlara teklif vermek istediğinizde ise kredi kartınıza 500 TL'lik bir provizyon yansıtılıyor, açık artırmayı kazanamazsanız provizyon hesabınızda iade ediliyor. Bu durum, sitenin ciddi alıcılardan teklif alabilmesini sağlamayı amaçlamış.

ikinciyeni.com üstünden satılan araçların yüzde 65'i İstanbul'da satılıyor. İstanbul'u ise sırayla Ankara, Kocaeli, Düzce ve İzmir illerimiz izliyor. Aldığımız bilgilere göre 70 binden fazla üyesi bulunan ikinciyeni.com'da 2015 yılında satılan toplam araç sayısı ise 12 bin adedi geçmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.