Samsung, Gear S2'yi Türkiye'de 899 TL fiyatla satışa sundu

Samsung, Gear S2'yi Türkiye'de 899 TL fiyatla satışa sundu

2013 yılında Galaxy Gear ile akıllı saat dünyasına adım atan Samsung, en yeni ürünleri Gear S2 ve Gear S2 Classic'i bugün Türkiye'de resmen tanıttı.

Samsung Electronics, Türkiye IT ve Telekom Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza, Samsung'un giyilebilir cihazlar alanında en fazla patent sahibi teknoloji şirketi olduğunu söyledi ve Gear S2 ile Samsung'un iddialı bir giyilebilir cihaz ortaya koyduğunu ifade etti.

Gear S2 teknik özellikleri

Hızlıca teknik özelliklerinden bahsedecek olursak, Gear S2, 1,2 inç çizilmeye karşı dayanıklı Gorilla Glass 3 camlı Super Amoled ekrana sahip. Yuvarlak tasarımıyla önceki modellerden ayrılan Gear S2, paslanmaz çelik gövdesi içinde 4 GB bellek, Exynos 3250 işlemci ve 512 MB RAM taşıyor.

NFC özelliğine de sahip olan olan Gear S2, Samsung'un kendi mobil işletim sistemi Tizen işletim sistemiyle de dikkat çekiyor. Gear S2, Android 4.4 sürümlü (wi-fi, bluetooh, 1,5 RAM+ özellikli) tüm cihazlarla uyumlu şekilde çalışıyor.

Gear S2'nin fiyatı

Kablosuz şarj standıyla satışa sunulan Gear S2, spor ve Classic olmak üzere iki farklı modelle satışa sunuluyor. Gear S2'nin plastik kayışlı spor modeli 899 TL'ye  satışa sunulmuş durumda. Gear S2 Classic'i ise 999 TL fiyatla satışa sunuluyor.

Gear S2 deneyimi

Gear S2, elinize aldığınız ilk andan itibaren klasik bir saat izlenimi veriyor ki bunda yuvarlak tasarımın etkisi büyük. Galaxy Gear'a göre tasarım açısından oldukça ileri bir noktada olan Gear S2, günlük kullanım için ideal bir ağırlıkta ve İtalyan tasarımcı Atelier Mendini tarafından tasarlanan kayışları farklı farklı zevklere hitap ediyor.

Gear S2 ekranını çevreleyen bezel halka, klasik saat izlenimi artıran ve cihazın kullanımını kolaylaştıran bir özellik olmuş. Kenardaki 2 fiziksel tuş da dokunmatik ekrana bağımlılığı azaltıyor ve hızlı reaksiyon veriyor.

Uygulama tarafında kalp atış hızı ve günlük aktivitelerinizi takip eden Gear S2, Nike+ Running uygulamasına da sahip. E-posta okumak, gelen çağrıları yanıtlamak, kısa mesajları okumak hemen her akıllı saatte de yer alan klasik özelliklerden.

Gear S2'nin pil ömrü ise kullanıma bağlı olarak 2-3 gün olarak açıklanıyor. NFC özelliği sayesinde toplu taşıma da bir ödeme aracı olarak kullanılabilmesi ise mümkün ama henüz Türkiye'de böyle bir çalışma yapılmış değil. Gear S2'nin 3G modellerinin Türkiye pazarına sunulması konusunda da henüz net bir takvim yok.

Önceki Gear modellerinden daha iyi teknik özelliklere sahip olmasının dışında tasarımıyla rakiplerinden ayrılan Gear S2 muhtemelen Samsung'un en çok satan akıllı saat modeli olacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan akıllı saatlerin ihtiyaç/fiyat oranında halen çok büyük bir kitleye hitap etmediği de aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.