Uber TomTom'un harita servisini kullanmak için anlaşma imzaladı

Uber TomTom'un harita servisini kullanmak için anlaşma imzaladı

Özel araç ve sürücü çağırma servisi Uber, yaptığı son anlaşmayla birlikte bundan böyle Hollanda merkezli harita ve navigasyon servisi TomTom'un haritalarını kullanacak.

Uber daha önce bu konuda önemli adımlar atmış, Microsoft'un bazı teknolojilerini satın alarak Bing'in harita servisinde çalışan 100 mühendisi transfer etmişti. Böylesi büyük bir teknoloji ve insan kaynağı transferinin Uber'in kendi harita servisi üstünde çalıştığına dair yorumlara da sebep olmuştu.

Uber, Nokia'nın harita servisi için 3 milyar dolarlık bir teklif yaptığı daha önce ortaya çıkmıştı. Ancak Nokia'nın harita servisi Here, Alman otomotiv üreticilerinin bir araya geldiği bir konsorsiyum tarafından satın alınmıştı ve Uber bu tekliften eli boş dönmüştü.

Uber ve TomTom arasındaki anlaşmayla birlikte artık Uber tam 300'den fazla şehirde hem harita bilgisini hem de trafik bilgisini TomTom'un altyapısı üstünden temin edecek. Uber ve TomTom arasındaki anlaşmanın kapsamı basitçe aktardığımız şekilde fakat Uber'in bu işi için TomTom'a ne kader ödeme yaptığı ise bilinmezliğini koruyor. Uber bugün Türkiye'de Google'ın harita servisini kullanıyor, TomTom'un da ülkemizde kullanılabildiğini ve ayrıca Apple'ın Haritalar (Maps) uygulamasının altyapı hizmetini de son olarak belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.