Firefox iOS uygulaması sonunda App Store'da!

Firefox iOS uygulaması sonunda App Store'da!

Mozilla, sonunda Firefox iOS uygulamasını tüm kullanıcıların (iOS 8.2 ve üzeri) erişimine açtı. iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları da bundan sonra mobil tarayıcı olarak Firefox'u tercih edebilecek.

Eylül ayından bu yana testlerini sürdüren Mozilla şimdiye kadar iOS'a mesafeli durmuştu. Yaklaşık 1 yıl önce bu hatasından(?) dönen Mozilla, iOS için çalışmaya başladı ve bu yılın Mayıs ayında ilk test sürümünü yayınladı. Eylül ayında Yeni Zelanda da test uygulamasını yayınlayan Mozilla, 2 ay sonra da ilk kararlı sürümle tüm kullanıcıların karşısına çıkmış oldu.

Hali hazırda iOS kullanıcıları için Safari'nin ayrı bir yeri var ama Google Chrome ve Opera da kendi kullanıcı tabanını oluşturmaktan geri durmadı. Öncelikle masaüstünde Firefox'u kullananları kendine çekebilecek Firefox iOS uygulamasının yeni kullanıcılar kazanmayacağını düşünmek de karamsarlık olur.

Firefox hesapları elbette Firefox iOS uygulamasıyla da senkronize edilebiliyor. Böylece şifre, yer imi, tarayıcı geçmişi gibi özel bilgileri iOS'a taşımak mümkün oluyor. Firefox iOS uygulamasında arama tahmini, görsel sekme yönetimi ve gizli tarayıcı modu da mevcut. Bu özellikler elbette Firefox'u özel kılmaya yetmiyor ama en azından rakip tarayıcılarla şartları eşitlemesi açısından önem taşıyor.

Firefox'un varsayılan tarayıcısı Yahoo olarak geliyor ama dilerseniz Google, Bing veya Duckduckgo'ya geçiş yapmanız mümkün.

Mobil tarayıcılar arasındaki farklılıklar masasüstü sürümleri kadar farketmiyor ama bu durum bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Rakip tarayıcıları kullanan kişiler 'Küçük farklılıklar için neden Firefox'a geçiş yapayım?' sorusunu sormaktan geri durmuyor.

Mozilla'nın Firefox iOS'un popüler olması için bu soruya mâlum (kâr amacı gütmeyen) felsefesi dışında bir yanıt vermesi gerekiyor.

Detaylı bilgi için mozilla.org/tr/firefox/ios sayfasını ziyaret edebilir, iOS 8.2 ve üzeri sürümde bir iOS cihazınız varsa Firefox iOS uygulamasını indirerek yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.