Marc Andreessen Facebook'taki hisselerinin yüzde 15'ini sattı

Marc Andreessen Facebook'taki hisselerinin yüzde 15'ini sattı

Facebook'un hissedarlarından olan ve sosyal ağın belki de kaderini belirleyen isimler arasında gösterilen Marc Andreessen, Facebook'ta sahip olduğu hisselerin yüzde 15'ini 31.9 milyon dolara sattı.

Bugün üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Facebook, piyasa değerini 300 milyar dolara yükseltti. Facebook'un yönetim kurulunda yer alan Andreessen, SEC dosyasına göre 309,464 adet hissesini elden çıkardı. Andreessen daha önce 2013 yılının sonunda 91 milyon dolarlık hissesini satmış, 2012 yılında ise vergi sebebiyle ufak bir hisse satışı daha gerçekleştirmişti.

Marc Andreessen, 2006 yılında Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e mentorlük yapmıştı. Andreessen'in en büyük hamlesiyse o dönem Facebook'a Yahoo'dan gelen 1 milyar dolarlık satın alma teklifinin reddedilmesinde önemli rol oynamasıydı. Andreessen, Zuckerberg'e "satma" tavsiyesini vererek Facebook'un bugün 300 milyar dolar değere ulaşmasında pay sahibi oldu.

2008 yılında Facebook'un yönetim kuruluna giren Marc Andreessen, o günden beri bu görevini sürdürüyor. Aynı zamanda bir VC olan Andreessen'in öngörü yeteneği tartışılmaz ama Facebook'ta bu kadar ciddi bir satış gerçekleştirmesi, kendi fonu için kaynak arayışından mı yoksa son değerlemeleri Facebook hisseleri doyum noktası olarak gördüğünden mi kaynalandığını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.