Google Translate uygulamasına Arapça görüntülü çeviri ve çift ekran özelliği geldi

Google Translate uygulamasına Arapça görüntülü çeviri ve çift ekran özelliği geldi

Google Translate uygulamasının görüntülü çeviri özelliği zenginleşmeye devam ediyor. Temmuz ayı sonunda Türkçe'yi de görüntülü çeviri özelliğine dahil eden Google, şimdi de İngilizce ve Almanca'dan Arapça'ya (ve tersine) çeviri yapmaya da başladı.

Google Translate bilindiği gibi metin tabanlı İngilizce-Arapça ve Almanca-Arapça çeviri yapıyordu. Görüntülü çeviri özelliği tabela veya görseller üzerinden çeviri yapmayı sağlayan bir özellik ve turizm açısından günlük hayatta daha hızlı fayda sağlayabiliyor.

2 MB'lık dil paketiyle çevrimdışı kullanım

Üstelik bunu internet bağlantısı (mobil veri) harcam adan yapmak mümkün. Sadece bir kez için 2 MB'lık bir dil paketi indirmek yeterli oluyor.

Kaçının Google Translate uygulaması kullanabilecek bir akıllı telefonu var bilmiyorum ancak bu yeniliğin en çok Suriyeli mültecilerin işine yarayacağını söyleyebiliriz.

ipad-google-translate

iPad'de 'çift ekran' özelliği

Diğer yandan Google, iPad'de çoklu uygulama deneyimini artırmak için 'çift ekran' (split view) özelliğini ekledi. Bu sayede iPad kullanıcıları ekranı ikiye bölerek hızlıca çeviri yapabilecek. Yani bir yanda bir şeyler okurken veya yazarken, diğer yanda çeviri yapabileceksiniz.

Google'ın paylaştığı bilgiye göre Google Translate'i 500 milyon kişi kullanıyor ve her gün 100 milyardan fazla kelime çevirisi yapılıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.