Facebook yeni mobil video deneyiminin testlerine başladı

Facebook yeni mobil video deneyiminin testlerine başladı

Facebook son dönemde video tarafına ciddi yatırım yaparak video deneyimini geliştirmeye çalışıyor. Firma şimdilerde mobil tarafta yepyeni video deneyimini test etmeye başladığını açıkladı.

Bildiğiniz gibi Facebook çok kısa bir süre önce 360 derece video deneyimini kullanıcılarıyla paylaşmış, yine birkaç gün önce de alışveriş sekmesinin testlerini yaptığını ortaya koymuştu. Facebook bu sefer test ettiği yenilikle, YouTube'a rakip olacak mobil video akışının testlerine başladığını duyurdu.

Test edilen video sekmesi, arkadaşlarınızın ya da beğendiğiniz sayfaların paylaştığı videoları size tek bir akışta ve çok daha görsel olarak sunacak. Kısacası canınız video izlemek istediyse, bu akışa geçmeniz yeterli olacak.

Testlerdeki en önemli özellik ise bu video akışına ulaşabilmeniz adına çok önemli bir buton değişikliği yapılması. Bugün Facebook'un alttaki menüsünün tam ortasında bulunan Messenger butonu gidiyor, yerine ise bu bahsettiğimiz sayfaya size getirecek kısayol Videolar butonu geliyor.

Facebook'un böylesi bir yere koyduğu ve son dönemde video konusunda yaptığı strateji değişikliği, bu konunun önemini anlatmaya yetiyor. Son açıklamalara göre Nisan 2015'de Facebook videolarının bir günde 4 milyar izlenmeyi yakaladığı yönünde. Tahminler bugün Facebook'un günde 5 milyar izlenmeyi yakaladığı yönünde. Facebook videolara verdiği önemin karşılığını ise video reklamcılığı ve TV reklamlarından pay çalarak elde etmeyi hedefleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.