Google Hindistan'daki tren istasyonlarına kablosuz internet götürüyor

Google Hindistan'daki tren istasyonlarına kablosuz internet götürüyor

Google'ın yeni CEO'su Sundar Pichai, Google'ın interneti büyük kitlelere yayma konusunda ilk büyük adımlarından birini attı. Pichai, kaleme aldığı blog yazısında memleketi Hindistan'da bulunan tren istasyonlarına yüksek hızlı ve kablosuz internet ağı getirme planını ve bunun önemini açıkladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Google'ın merkez ofisini ziyaret ettiği günde duyurulan bu proje, Hindistan Demiryolları ortaklığıyla hayata geçirilecek. Hindistan yüksek nüfusu ile oldukça önemli bir ülke konumunda ve internet popülasyonu için de önem arz ediyor. Sadece geçen yıl Hindistan'da 100 milyon insanın internetle tanıştığı tahmin ediliyor. Yeni proje ile birlikte Hindistan'daki tam 400 tren istasyonu yüksek hızlı internetle tanışacak.

Hindistan'da şu anda 300 milyon internet kullanıcısının bulunduğu tahmin ediliyor. 2016 sonunda en az 100 tren istasyonuna kurulması beklenen proje, tren istasyonlarını her gün kullanan en az 10 milyon kişiye hizmet verecek ve Hindistan'daki halka açık en büyük kablosuz internet ağı projesi olarak hayata geçecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.