Instagram 400 milyon kullanıcıya ulaştı

Instagram 400 milyon kullanıcıya ulaştı

Instagram bu sabah resmi blogu üstünden paylaştığı haberle birlikte, 400 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı.

Beşinci yaşını kutlamaya hazırlanan servisin henüz 5 yıl bile dolmadan 400 milyon kullanıcıya erişmesi muazzam bir başarı örneği olmuş oldu.

Instagram 400 milyon kullanıcının yüzde 75'inin ABD dışında yaşadığını belirtti. Son 100 milyon üyenin yarısının Avrupa ve Asya kıtalarındaki ülkelerden geldiğini belirten Instagram, son 100 milyon üyede en çok üye getiren ülkelerin Brezilya, Japonya ve Endonezya olduğunu açıkladı.

Günde 80 milyon fotoğrafın yüklendiği Instagram, yayınlanan blog yazısında kullanıcıların Instagram sayesinde ilham verici anlara tanıklık ettiklerini söyleyerek içerisinde Pamukkale travertenlerinin de bulunduğu bir dizi örnek paylaştı.

Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan Instagram, son olarak reklam modelleriyle gelir elde etmeye başlamıştı. Belki de Facebook'un bugüne dek en başarılı satın alması olarak nitelendirilebilecek Instagram, bu hızlı büyümesini sürdürecek gibi gözüküyor. Aralık ayında 300 milyon kullanıcı açıklayan Instagram'ın bu hızla büyürse 2016 ilk çeyrek yarım milyar insana ulaşması muhtemel gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.