Axel Springer, Business Insider'ı 560 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor

Axel Springer, Business Insider'ı 560 milyon dolara satın almaya hazırlanıyor

Teknoloji kulislerinde ortaya çıkan yeni bir söylenti, dijital yayıncılık alanında hareketliliğin hız kesmediğinin göstergesi. Re/code'un haberine göre, Alman yayıncılık devi Axel Springer, Business Insider'ın tamamını satın almaya hazırlanıyor. İki şirketin yapacağı anlaşmanın önümüzdeki iki hafta içinde sonuçlanması bekleniyor.

Almanya merkezli medya devi Axel Springer sahibi olduğu Bild ve Die Welt ile tanınıyor. Business Insider'ın kuruluşu ise 2007 yılına uzanıyor. Wall Street'te analist olarak çalışan Henry Blodget tarafından kurulan yayın teknoloji, finans haberleri ve analizlerine odaklanıyor. Axel Springer'ın Business Insider'ın tamamını satın almak için ödeyeceği tutarın ise 560 milyon dolar civarında olacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Business Insider'ın yüzde 7 hissesini 25 milyon dolara satın alan ve şirketin değerlemesini 200 milyon dolar olarak yapan Axel Springer, geçtiğimiz hafta içerisinde şirketin tamamını satın almak istediğini açıklamıştı. Axel Springer aynı zamanda yine geçtiğimiz yıl başında Financial Times'ı satın almak istemiş ancak Japon rakibi Nikkei şirketin yeni sahibi olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.