Google ve Twitter haber içeriği için Facebook'a karşı güçlerini birleştiriyor

Google ve Twitter haber içeriği için Facebook'a karşı güçlerini birleştiriyor

Haber içeriklerinin dağıtımı konusunda Facebook ve Apple gibi teknoloji devleriyle başlayan yarışa Google ve Twitter da dahil oluyor. Re/code'un konuyla ilgili bilgisi olan birden fazla kaynağa dayandırdığı haberine göre mobilde güçlerini birleştiren iki şirket, Facebook'un bir süre önce tanıttığı "Instant Articles" benzeri yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar

Google ve Twitter'ın haber içeriği projesi bugün "hızlandırılmış mobil sayfalar" (kısaca "HMS" diyebiliriz) adıyla anılıyor. Kullanıcıların Google araması ya da Twitter üzerinden bir bağlantıya tıkladığında, sayfanın açılmasını beklemek yerine içeriği anında açılan bir pop-up bir pencerede görmesini sağlıyor. (Re/code haberinde bundan bahsedilmese de özellik benim aklıma ilk iPhone 6S ile tanıtılan 3D Touch fonksiyonunu getirdi.)

Facebook'tan farklı olarak Google ve Twitter içerikler için yer sağlamıyor. Bunun yerine kullanıcılara yayıncıların ön bellekte tutulan sayfalarından bir enstantane gösteriliyor. HMS'nin bir diğer önemli farkı da yayıncılık araçlarının açık kaynak kodlu olarak geliştirilmesi. Bu, projenin doğrudan rakip bir kanal olarak konumlanmayacağının işareti olabilir. Zira projenin "Instant Articles" ya da Apple News gibi markalı bir şekilde piyasaya sunulmayacağı da notlar arasında.

Projenin bu sonbaharda birkaç yayıncının katılımıyla tanıtılması planlanıyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.