Blackberry, Androidli telefon konusunda son adımları atıyor

Blackberry, Androidli telefon konusunda son adımları atıyor

Akıllı telefon pazarının kaybeden üreticilerinden biri olan Blackberry'nin Android tabanlı cihazı hakkında yeni fotoğraflar sızdı. Kanadalı şirket, görünüşe göre Android konusunda son adımları attığını gösteriyor.

Evan Blass'ın sızdırdığı ilk görüntülerden sonra Tinhte.vn'ye düşen yeni fotoğraflar birbiriyle uyuşuyor. Fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi Blackberry'nin klasik fiziksel tuş takımı bir kızakla dokumatik ekranın altına gizlenmiş ve Blackberry çizgilerini yansıtıyor.

Blackberry Venice adıyla anılan telefonda çıkarılabilir bir pile sahip olduğu, karbon fiber bir kaplama, mikro SD kart desteği ve 18 MP'lik arka kamera ile donatıldığı görülebiliyor.

Bu yaz Reuters tarafında Blackberry'nin Android'i kullanacağı yönünde haberler çıkmış, Kanadalı şirketin CEO'su John Chen de güvenli bir şekilde kullanılması halinde Android'i kullanmaya karşı olmadığını dile getirmişti. Chen, bu pazarda söz sahibi olmak için çapraz platformlarda yer almak gerek gerektiğini de ekliyor.

Aslında bu alanda Blackphone gibi örnekler var ve Blackberry'nin güvenli cihaz geliştirme konusunda tecrübeli olduğu malum. Android'in Blackberry'nin güvenlik kaygılarını tatmin edip etmediği meçhul ama söz konusu sızıntılar da işin sonuna yaklaşıldığını gösteriyor. Hali hazırda Blackberry'nin yüzde 0.8'e kadar düşen pazar payı ise bu konuda çok ısrarcı olmasının çok da iyi bir karar olmadığını açıkça gösteriyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.