Google, restoranlarda çekilen fotoğrafların haritalar üzerinde paylaşılmasını istiyor

Google, restoranlarda çekilen fotoğrafların haritalar üzerinde paylaşılmasını istiyor

google-haritalar-logoGoogle Şubat ayında kullanıcılara sunduğu Tablescape uygulaması ile Google+ kullanıcılarının gittikleri restoran, cafe ve barlarda çektikleri fotoğrafları uygulama üzerinden paylaşabilmelerini sağlıyordu. Tablescape'in ömrü yalnızca birkaç ay  sürdü ama bu Google'ı hedefinden saptırmaya yetmedi. Şirket, Google Haritalar üzerinde geliştirdiği yeni özellikle kullanıcıların mekanlarda çektikleri yemek ve içecek fotoğraflarını tekrar paylaşabilmelerinin önünü açtı.

"Foodographs", yani kullanıcılar gittikleri mekanlarda sipariş ettikleri yemekleri ve içecekleri fotoğraflayıp deneyimlerini birinci elden diğer kullanıcılarla paylaşmaları, oldukça yaygın bir online alışkanlık. Böylece diğer potansiyel müşteriler mekanın performansı ve hizmeti hakkında önceden fikir sahibi olabiliyor. Google da bu alanda kendi veritabanını ve bilgi havuzunu oluşturmak için bir süredir çalışmalar yapıyordu.

Google Haritalar'a eklenen özellik henüz çok yeni ve kısıtlı bir kullanıcı kitlesini kapsıyor. Şu an için Google Haritalar'a fotoğraf eklemek isteyen kullanıcıların en az üç yıldıza sahip ve toplamda 50'den fazla yorum yazmış olması gerekiyor. Ardından çektikleri fotoğrafları Google Haritalar üzerinden paylaşabiliyorlar. Kullanıcılar bir mekanda fotoğraf çektikten sonra Google Haritalar kullanıcılara bunu servis üzerinde paylaşmak isteyip istemediklerine dair bir bildirim yolluyor. Henüz test aşamasında olan servisin gelecek aylarda daha geniş kitlelere açılması planlanıyor.

Görsel Kaynak: funkyfrogstock / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.